Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Søndag skåler de igjen

Henning Solberg (32) og Petter Solberg (30) vekslet ikke ett ord, og knapt et blikk - da de møttes i går. Her forteller konene hvorfor.

KARLSTAD (Dagbladet): Gårsdagens pressekonferanse i Karlstad bekreftet at forholdet mellom brødrene Solberg er anspent før VM-runden i Sverige. Før var de to brødre som ga hverandre råd - nå er de bitre konkurrenter. Men fremdeles gode venner, ifølge deres ektefeller. På sin egen broderlige måte.

-  De snakker jo sammen til vanlig. Men du må huske at forholdet har endret seg over tid. Og særlig etter at Petter flyttet til Monaco. De er ikke på tunet på Spydeberg lenger, forklarer Pernilla Walfridsson til Dagbladet.

Rivaler

Pernilla er oppgitt av beskrivelser som «isfront» og «anspent forhold».

-  Nå er de to konkurrenter, og må opptre profesjonelt. Det har de fått beskjed om fra teamene. Du ser heller ikke Michael og Ralf Schumacher (Formel 1-stjerner. red.anm.) la seg intervjue sammen, sier Pernilla.-  Nå kan de ikke ringe hverandre på løpene og spørre om råd lenger. Nå kjører Henning for en konkurrerende fabrikk. Han kjører ikke privat lenger. Og det er en helt annen sak, understreker svenske Pernilla. -  Jeg har snakket med Petter om dette. Han sier at det ikke er noen vits i å bekymre seg.

-  Men han sier til Dagbladet at han blir frustrert hvis han snakker om Henning?-  Hva han sier til dere, får jo Petter svare for, sier Pernilla.

Hun er overbevist om at alt er i orden mellom de to brødrene.

-  Jeg tror kanskje de ler litt av det hele. På søndag kveld skåler de igjen, sier Pernilla med et smil.

-  Ler litt

I dag starter Rally Sverige. VM-løpet som blir Henning Solbergs store sjanse til å tre ut av skyggen til sin langt mer berømte lillebror - verdensmesteren Petter. Siden de to var bittesmå solberger har de konkurrert og slåss. Lenge var Henning best. Da hjalp han lillebror fram. Men så dro Petter ifra og fikk stor suksess - både sportslig og økonomisk. Så fikk Henning sjøl drahjelp til å være med i VM-sirkuset. Storebror har aldri lagt skjul på at lillebrors suksess til tider har vært hard å takle.

I helga topper det seg. De to brødrene stiller på likehjul. Og det er nytt for begge.

-  Klart det er vanskelig. Men de har bidratt til det sjøl også. De er supersta begge to, sier Pernilla.

-  Medieskapt

Petters kone forteller at hun ble sjokkert da hun første gang fikk oppleve brødrenes temperament for fem- seks år siden.

-  Henning og Petter har kranglet mye opp gjennom åra. Jeg ble sjokkert første gang. Da kjente jeg dem ikke så godt. Det var noe med innstillingen på en bil. Jeg var sikker på at de aldri skulle snakke sammen igjen etter det, forteller Pernilla.

Heller ikke Henning Solbergs svenske kone Maud er ukjent med uenighet mellom mann og svoger. Hun mener forventningene knyttet til brødreduellen og tusenvis av nordmenn i de värmlandske skoger er med på å bygge opp intensiteten dem imellom.

Slår seg i hop

-  De jakter litt på hverandre. Sånn er det når de spiller Yatzy også. «Who cares» hvem som vinner, liksom. For dem er det dødsens alvor, forteller Maud Solberg til Dagbladet. -  De er brødre. Det er ett år imellom dem. Jeg har to småunger. De krangler også. -  Vi i familien vet hvordan dette er. De kan være uvenner en dag. Så er de bestevenner den neste. Og hvis jeg eller Pernilla legger oss opp i krangelen, så slår de seg i hop. De er brødre, gjentar Maud.

I likhet med svigerinnen Pernilla mener også Hennings ektefelle at saken er overdrevet i mediene. Og hun ser ingen dramatikk i at brødrene holdt et par billengders avstand da de møttes i går.

-  Det er en ting de har valgt å gjøre til dette løpet. Til neste løp har det kanskje endret seg, sier Maud Solberg.

KONEPRAT: Petter Solberg ble intervjuet av kona Pernilla på torget i Karlstad i går ettermiddag. Dagen før Rally Sverige. - Du svarer alltid så rundt, terget Pernilla ektemannen. Anledning var lanseringen av rallystjernens verdensompennende supporterklubb.