ANNONSØRINNHOLD

Norwich: Norwich-spilleren Sebastien Bassong header i mål i siste spilleminutt mot Everton, og sikrer 1-1. Dagbladets oddstipper tror klubben slår Sunderland hjemme i dag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
Norwich: Norwich-spilleren Sebastien Bassong header i mål i siste spilleminutt mot Everton, og sikrer 1-1. Dagbladets oddstipper tror klubben slår Sunderland hjemme i dag. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Søndagens oddstips: Gå for Norwich og Nordsjælland

Nok en fin dag for fotball.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg.

Her følger søndagens oddsanalyser.

Mine spesielt anbefalte spill søker å utnytte Norsk Tippings utvidede tilbud med spesialspill på nesten alle objekter. Jeg er fristet av både ren Norwich-seier til 2,10 og av Norwich-seier med ett mål (U med handicap 0-1) til 3,60, i kampen mot Sunderland (spillstopp 16:55). Dette er begge greit betalte spill, hvor man kan velge det som passer ens egen stil best.

Dagens utvalgte dobbel blir likevel hjemmeseier i Nordsjælland - Brøndby til 1,85 i odds, kombinert med et statistikkspill i Celta Vigo - Levante, der det spilles U til pause til 2,02 i odds. Begge disse har spillstopp 18:55, og oddsen på dobbelen er 3,73.

Lykke til med ukens utvalgte spill - for neste uke håper jeg at et system er på plass så analysene kan presenteres noe mer oversiktlig. 

Søndagens oddsanalyser:

Spillstopp 14:55

Lazio - Parma
Odds: 1,65 - 3,15 - 3,95

Italiensk Serie A. Lazio er nummer fem. Spilte så sent som tirsdag, en meget overbevisende 3-0-seier hjemme mot Udinese, en seier som kunne vært enda større. Har med det levert sterke resultater i de tre siste kampene, før Udinese-triumfen var 0-0 borte mot serieleder Juventus og 3-2 hjemme mot erkerivalen Roma. 5-1-1 hjemme. Hernanes er tilbake på midten, midtstopper Andre Dias fortsatt ute. Parma er nummer syv, seks poeng bak hjemmelaget. Har fire seiere på de siste syv kampene og gjør sine saker bra, ikke minst var sist helgs 1-0 hjemme mot Inter Milan imponerende. Solide hjemme, men langt mer overkommelige borte med 1-2-4 så langt. Eneste førstelagsspiller fraværende er midtbanespilleren Daniele Galloppa. Blir nok en midtbanekrig dette, 1,65 på hjemmelaget er nærmest innsats. 

Siena - Roma
Odds: 3,30 - 3,00 - 1,85  

Italiensk Serie A. Siena ligger nest sist med 11 poeng, men er trukket seks poeng for sin rolle i den siste italienske kampfiksingsskandalen. Ville vært nummer 11 med disse poengene, så plasseringen lyver om prestasjonene. Fin cupseier hjemme mot Torino onsdag med 2-0, har også vist brukbar ligaform i det siste med to strake 1-0 hjemme, to strake 0-0 borte. Har totalt 3-3-1 hjemme, der laget spiller gjerrig fotball (6-4 i målforskjell på syv kamper). Bare Juventus har vunnet i Siena. Kantspilleren Angelo er skadet. Roma hadde spillefri i midtuken, holder en sjetteplass med 23 poeng etter strake seiere hjemme mot Torino og borte mot Pescara. En første målsetning er å ta igjen byrivalen Lazio, som er tre poeng foran. Enten eller på bortebane med 3-0-3, og er langt mer generøse med nettkjenningene begge veier, 13-13 i målforskjell på seks kamper. Daniele De Rossi er fortsatt suspendert, mens spissen Erik Lamela er skadet. 1,85 på bortelaget frister mest.

Udinese - Cagliari
Odds: 1,90 - 3,00 - 3,15

Italiensk Serie A. Udinese gikk på en smell med 0-3 borte mot Lazio tirsdag, var nest best i alt. Har med det syv strake uten seier, fem av dem i Serie A. Viktig å tillegge at før tapet mot Lazio spilte laget fire strake uavgjorte i ligaen. Er nummer 12 i Serie A, på plassen bak Cagliari, og lagene har like mange poeng. Det er jevnt fra midten og nedover, og en eventuell taper her vil høre nedrykksspøkelset rasle med lenkene. Udinese har 2-3-1 hjemme. Seks mann på skadelisten, inkludert midtstopperne Domizzi og Benatia. Cagliari har en jevn fordeling mellom seiere, uavgjorte og tap både hjemme og borte. Fire strake uten seier nå, en sekvens som ble fulgt av en rekke med fire seiere på rad. Ustabile altså. Mangler noen offensive brikker i og med skadene på Nene og Pinilla. 3 i odds på uavgjort markeres, men står over denne.

Spillstopp 16:55

Norwich City - Sunderland
Odds: 2,10 - 2,95 - 3,00  

Premier League. Norwich har, litt i det stille, opparbeidet seg syv strake seriekamper uten tap, hvorav tre er vunnet. Lagets resultatliste er som å lese binærkode, en lang rekke av 0 og 1. Har tre strake 1-0-seiere på hjemmebane, mens de fire siste bortekampene har endt enten 0-0 eller 1-1. Resultatene har ført klubben opp på en 13.plass med 16 poeng, og har ryddet opp litt i den elendige starten. Målvakten John Ruddy, som har vært et førstevalg denne sesongen og stått helt frem til forrige kamp, er ute i opptil tre måneder, et slag for Norwich. Sunderland spilte 0-0 hjemme mot QPR sist, og er heller ikke laget som er involvert i de mest målrike oppgjørene, selv om de siste kampene før QPR-kampen ga bud om litt flere nettkjenninger både i eget og motstanderens nett. Har 1-4-2 på bortebane. Begge disse klubbene havner langt nede på listen over de lagene som skaper mest sjanser. Lee Clattermole tilbake på skadelisten. 2,10 på hjemmeseier er brukbar odds for Norsk Tipping, men spesialspillene frister enda mer.

Norwich City - Sunderland Handikap 0-1
Odds: 3,95 - 3,60 - 1,55    

Sunderland er gitt ledelsen 1-0 ved start. Gitt at Norwich sine tre siste hjemmekamper alle har endt 1-0 ville det vært rart ikke å vurdere en U i dette handicap-objektet til 3,60 i odds. En av dagens bedre høyoddsere.

Norwich City - Sunderland over/under 2,5 mål
Odds: 1,95 - 1,60

Over/under 2,5 mål. Norwich har fordelingen 1-5 mellom over/under på hjemmebane, 3-11 totalt. Sunderland har 4-3 borte, men totalt 5-8. 1,60 i odds på under 2,5 mål er et mulig veddemål denne søndagen.

Deportivo La Coruña - Real Betis
Odds: 2,05 - 3,05 - 2,75  

Spansk Primera Division. Nyopprykkede Deportivo La Coruna har hatt 13 kamper til å venne seg til dette nivået, men sliter fortsatt. Er nummer 17 med 11 poeng, og har bare vunnet to kamper, begge hjemme der laget står med 2-1-3. De to seierne har kommet mot Mallorca og Osasuna, to andre lag som sliter dypt på tabellen. Er ærlige på at overlevelse er det eneste målet, og trener Jose Luis Oltra at han skulle ønske sesongen var slutt etter 13 serierunder slik at ny kontrakt i La Liga ville vært i boks. Real Betis følte fansens vrede da de ble ydmyket av byrivalen Sevilla, men har slått ekstremt hardt tilbake med hjemmeseier mot selveste Real Madrid, og sikret cup-avansement hjemme mot Real Valladolid onsdag. Har vært en av de positive overraskelsene så langt med sin femteplass, har 3-1-2 borte. Bortelaget fortjener et tips, men er neppe noe kjempespill til 2,75.

ESTAC Troyes - Rennes
Odds: 3,10 - 2,85 - 2,00

Fransk Ligue 1. Pussig nok møtte disse lagene hverandre i kvartfinale i den franske ligacupfinalen torsdag, denne gang i Rennes, som vant 2-1. Troyes rykket opp i vår, og har foreløpig vist seg altfor lette i denne ligaen. Har bare tatt åtte poeng. Pussig nok har lagets eneste seier kommet hjemme mot topplaget Marseille. Har ellers vært involvert i en del poengdelinger hjemme, og er således verre å slå på eget gress enn tabellposisjonen antyder; 1-4-2. Har skader på den defensive midtbanemannen Granddi Ngoyi og høyrebacken Julien Faussurier. Rennes har seks seiere på de åtte siste ligakampene og er nummer åtte med 22 poeng. Det er bare seks poeng opp til ledende Lyon foran denne serierunden, og Ligue 1 er tett og spennende. Har 3-1-3 borte. Får tilbake et par spillere fra suspensjon, men midtbanespilleren Yann Mvila er fortsatt tvilsom. Skal ha en fair sjanse til seier.

FC København - Randers
Odds: 1,22 - 4,40 - 8,00

Dansk Superliga. FC København ble slått ut av cupen i kvartfinalen borte mot erkerivalen Brøndby onsdag, noe som opplagt irriterer. Kan imidlertid glede seg over en ni poengs ledelse på toppen av Superliga, og har en viktig mulighet førstkommende torsdag til å avansere i Europa League. Den kampen kan ta noe fokus. Har sterke 8-1-0 hjemme. Rurik Gislason har karantene. Randers avanserte til cupens semifinale med en fin 2-1-seier hjemme mot Midtjylland torsdag. Er nummer fem i ligaen med 28 poeng, ujevne 3-3-3 på fremmed gress. Spissen Charlie Davies er suspendert. Hjemmelaget er midt mellom to viktige cupkamper og 1,22 frister lite.

Spillstopp 17:25

VfL Wolfsburg - Hamburger SV
Odds: 1,80 - 3,15 - 3,30

Tysk Bundesliga. Wolfsburg er nummer 15 med 15 poeng, antagelig godt under det laget selv hadde forventet. Var sist sesong et fryktet hjemmelag, har denne sesongen skrøpelige 1-2-3 og 5-11 i målforskjell på eget gress. Synes å ha en brukbar spillerstall, men er ustabile og scorer for lite mål. Hamburg med skuffende 0-2-tap borte mot Fortuna Düsseldorf forrige fredag, og gikk mot hjemmekampen mot serietoer Schalke 04 med begrenset optimisme, samt skader på viktige Rafael van der Vaart og toppscorer Heung-Min Son. Gjorde tipsene til skamme og vant 3-1, og illustrerte med det at også Hamburg er et ustabilt lag med stort potensiale. Nummer åtte med 20 poeng. 2-2-3 på bortebane. Alt kan skje i denne kampen, men oddsen er ikke spesielt fristende på noe utfall.

Spillstopp 18:55

Celta Vigo - Levante  
Odds:1,80 - 3,15 - 3,30

Spansk Primera Division. Celta Vigo er nummer 15 med 14 poeng, oppmuntrende borteseier mot Real Zaragoza sist, lagets første. Står med 3-2-1 på hjemmebane. Avanserte i cupen med knapp margin torsdag, trengte ekstraomganger for å slå ut Segunda-laget Almeria. Trener Paco Herrera virket bekymret for spillernes helsetilstand etter den langvarige cupkampen. Levante spilte også cup denne uken, men én dag tidligere. Vant 4-1 hjemme mot lille Melilla, og avanserte. Holder en fin sjetteplass. Den noe ustabile formraden 2-1-2 på de fem siste forteller ikke hele historien, har møtt (og tapt mot) både Barcelona og Real Madrid i denne perioden. 2-1-3 borte totalt. 3,30 på borteseier nærmest et spill.

Celto Vigo - Levante HUB pause
Odds: 2,30 - 2,02 - 4,05

Hva er riktig tippetegn til pause? Celto Vigo har 0-5-1 til pause hjemme, Levante 1-3-2 til pause borte. Begge lagene har den smålige målforskjellen 1-2 til pause henholdsvis hjemme og borte, noe som skulle bety en god sjanse for U til pause. Et bra statistikkspill.

FC Nordsjælland - Brøndby
Odds: 1,85 - 3,10 - 3,15

Dansk Superliga. Serietoer Nordsjælland tapte 0-1 borte mot Esbjerg for en uke siden, og dermed er avstanden opp til ledende FC København hele ni poeng. Har ikke tapt hjemme ennå, står med 5-4-0. Har tre viktige kamper før julefreden senker seg, mot Københavnslagene Brøndby og FC København samt Champions League-oppgjøret borte mot Chelsea førstkommende onsdag. Champions League-kampen er soleklart minst viktig, laget blir sist uansett. Det betyr ikke at ikke spillerne vil vise seg frem på Stamford Bridge. Fikk to kjedelige skader sist helg, på den talentfulle midtstopperen Jores Okore og midtbanespilleren Søren Christensen. Brøndby kommer fra en stor triumf mot erkerivalen FC København, som de onsdag klarte å hive ut av cupen i kvartfinalen. Vant 1-0 etter ekstraomganger, men vil få en straffereaksjon etter triumfen etter at flere tusen tilskuere stormet banen da fløyta gikk. Er nest sist med 16 poeng, 1-4-4 borte. Jeg tror man får en backlash etter seieren mot rivalen, og hjemmeseieren til 1,85 er brukbart betalt.

Spillstopp 20:40

Fiorentina - Sampdoria
Odds: 1,40 - 3,65 - 5,30

Italiensk Serie A. Fiorentina har tilsynelatende tatt kvantesprang fremover denne sesongen, er så langt helt oppe på tredjeplass foran denne serierunden. Bare fire pinner bak serieleder Juventus. Nøkkelen har vært de solide resultatene på hjemmebane, Serie As beste (6-1-0). Det eneste poengtapet på Stadio Artemio Franchi kom mot nettopp Juventus (0-0). Spilte cup onsdag, og vant 2-0 mot Juve Stabia med et reservepreget mannskap. Dårlig nytt i at midtbanespilleren Alberto Aquilani er skadet, han har vært god i det siste. Mangler også Luca Toni, Jovetic og Llajic, og da er laget svekket offensivt. Sampdoria er nummer 13 med 16 poeng. Gikk på en tapsrekke med syv strake nederlag, men har brutt trenden ved å vinne de to siste, begge hjemme (3-1 mot Genoa, 1-0 mot Bologna). Står med 2-1-4 borte. Backen Andrea Costa er suspendert, mens det også her er offensive skader; Maxi Lopez, Eder og Nicola Pozzi er alle trolig ute. Fra et oddsperspektiv frister uavgjort til 3,65 mest.

Spillstopp 20:55

Mallorca - Real Zaragoza
Odds: 1,85 - 3,15 - 3,15

Spansk Primera Division. Mallorca har åtte seriekamper på rad uten seier, og klarte også å avansere i cupen onsdag uten å vinne noen av de to kampene mot Deportivo La Coruna. Avanserte på bortemål. Er nummer 16 med 12 poeng, og har tatt ni av dem hjemme etter 3-0-3. Har møtt både Real Madrid og Barcelona hjemme, så den statistikken er ikke så ille, og Mallorca er kjent for å være et brukbart hjemmelag. Har vunnet de siste seks hjemmekampene mot Real Zaragoza. Sistnevnte har tre poeng mer, og kan altså bli innhentet av øyboerne. Spilte også cup torsdag, og avanserte også de på bortemål. Har 2-0-4 på bortebane, der bunnlagene Granada og Espanyol er slått. Har en lang skadeliste, og 1,85 på hjemmelaget er nærmest en innsats.

Lorient - Toulouse
Odds: 2,20 - 2,85 - 2,85

Fransk Ligue 1. Lorient startet sesongen bra, men står nå med kun én seier på de siste ni seriekampene, fire uavgjorte. 1-2 borte mot Bastia sist, tross at hjemmelaget fikk en mann utvist allerede i det 12. minutt, minuttet etter at de tok ledelsen. Lorient klarte ikke å produsere nevneverdig mye tross overtallet, og gjorde en flau innsats. Har 3-3-1 hjemme. Lang skadeliste, men backene Maxime Baca og Arnaud Le Lan er de eneste forfallene som har spilt særlig mye så langt. Toulouse stoppet en fire kamper lang tapsrekke, inkludert cup, på best mulig måte sist helg: Ved å slå nåværende serieleder Lyon 3-0 hjemme. Gikk dermed opp på syvendeplass før denne serierunden, og har kontakt med de gjeveste plassene. 3-1-3 borte. Tilnærmet skadefritt mannskap, og borteseieren til 2,85 frister litt.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.