Søndagsshow av Leganger

VM-motstanderne kan grue seg! Cecilie Leganger er tilbake på sitt beste. Søndagens show var hennes mot Danmark.

Men det ga bare 19-19 etter at Norge ga fra seg 19-15-ledelsen mot slutten. Leganger reddet ti og slapp bare inn fem skudd på de vel 18 minuttene hun fikk i 2. omgang.

- Jeg er veldig fornøyd, men irriterer meg likevel over at jeg ikke stoppet det siste danske forsøket. Det kunne avgjort.

- Alt i alt var det likevel veldig behagelig å være med å «avgjøre» en kamp igjen. Det er det lenge siden jeg har opplevd, sa Leganger til NTB.

Hun overtok for en god Heidi Tjugum på 16-14. Så stengte Leganger målet nesten totalt. Hun reddet kort og godt Norge fra et tap mot et Danmark med svakt angrepsarsenal.

Leganger-frykten spredte seg raskt over på danskene. De prøvde på nye og vanskelig ting i tilnærmet desperasjon. Det ga blant annet tre skudd i treverket og ut.

Framgang

- Dette var stor framgang ikke minst på nærskuddene. Nå har jeg ytterligere tre uker på meg. Vi har en meget sterk keepertrio i VM. Med min skadehistorie ligger det ikke an til å spille alle kamper. Men alle vil være med i de store oppgjørene, fra kvartfinalen og inn, sier Leganger.

Norge slet i det offensive selv også i den siste VM-testen. Vigdis Hårsaker, Anette Hovind Johansen og Kristine Lunde hadde alle en svært svak dag på skuddfronten.

Trener Marit Breivik testet ut en rekke konstellasjoner og spillere.

Linjejentene Elisabeth Hilmo og Else-Marthe Sørlie Lybekk imponerte ikke framover denne gangen. Og de to ble også pakket godt inn av Danmark.

Mye i bakhånd

Gro Hammerseng var ikke i troppen. Hun fikk hvile etter storkampen mot Russland lørdag.

Danmark manglet flere av sine antatt beste spillere. Og det virker som Jan Pytlicks mannskap er det av de to med mest å gå på til VM-avkast 2. desember.

Likevel er det norske laget i ferd med å seile opp som gullkandidat. Breivik har ting å gå på - ikke minst når det gjelder spissingen under kampene.

En jente som Hammerseng er åpenbar i en nøkkelrolle. Hennes kontringsdriv vil løfte laget og gi en rekke «enkle» mål. Men det er betenkelig at Norge gikk helt i tå på tampen. Da ble det skutt for tidlig og for enkelt. I tillegg var det for mange tekniske feil.

Katja Nyberg fikk frimerke mot slutten. Hun spilte en knallgod kamp, og det kan absolutt bli hennes store VM om alt klaffer. Men VM-gullet vinner Norge eventuelt i motsatt ende: Med et tett 6-0-forsvar og keepere bedre enn de andre.