Sønderknust Aleesami: - Jeg beklager til hele Norge

Backen legger seg flat.

OSLO/ROMA (Dagbladet): Norge ledet 1-0 borte mot Italia og var på vei til EM da Haitam Aleesami (24) tabbet seg ut. Venstrebacken mistet kontroll på et innlegg fra venstre og ble straffet knallhardt av Alessandro Florenzi.

Italias midtbanespiller var våken da Aleesami forsøkte å bryste ballen tilbake til Norge-keeper Ørjan Nyland, snappet ballen og satte den i mål.

Etter kampen la Aleesami seg langflat.

- Det er enkelt og greit for dårlig. Det er bare til å beklage til lagkamerater og hele Norge, sier Holmlia-gutten til TV Norge.

Slik skjedde det De norske spillerne hadde jobbet heroisk i 74 minutter da Aleesami tabbet seg ut. Med bare et drøyt kvarter igjen av kampen skjedde det på verst tenkelig tidspunkt.

Aleesami, som bare spilte sin andre landskamp, forklarer den skjebnesvangre involveringen slik:

- Jeg får et innlegg hvor ballen dukker opp foran meg ganske fort. Jeg har ikke kontroll. Det eneste som slår meg er å prøve å bryste  den tilbake til keeper som er på vei ut.

- Hvordan opplevdes det da du innså tabben?

- I det øyeblikket så virker det nesten som om verden går under. Vi har jobbet så hardt, de var nær flere ganger, men vi hadde kommet oss unna, så det er klart det er tøft, sier Aleesami til TV Norge.

Tapper Noen spillere ville kanskje latt seg knekke av en slik tabbe, men ikke Aleesami. IFK Göteborg-spilleren vil holde hodet hevet gjennom å fokusere på de to kommende playoff-kampene.

- Vi får bare brette opp ermene og få kassa frem. Vi har en playoff å se fremover mot. For vår del handler det om samhold og råskap, så vi må lære av dette og gå videre. Det er ikke noe annet å gjøre, sier Aleesami.

Han får støtte av lagkameratene etter tabben, men Norges målscorer i 2-1-tapet, Alexander Tettey, innrømmer at han er langt nede.

- Det er en veldig, veldig stor skuffelse. Det kunne ha gått hvis de ikke hadde fått det første målet, sier Tettey til TV Norge, før han legger til:

- Haitam har spilt så bra til nå, og vi i garderoben er skuffet alle sammen, men det er ingen som er forbannet på ham. Vi står sammen som et lag, sier Tettey.

TABBET SEG UT: Haitam Aleesami gjorde en stor feil mot Italia. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TABBET SEG UT: Haitam Aleesami gjorde en stor feil mot Italia. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer