Sønderknust etter dødsulykken: - Jeg var den siste han snakket med

Carl Fredrik Hagen sier han var den siste som snakket med Bjorg Lambrecht før belgieren omkom i sykkelrittet Polen rundt mandag. Tirsdag ble Lambrecht hedret.

I SORG: Lotto-laget bar svarte armbånd under dagens etappe. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Lotto-laget bar svarte armbånd under dagens etappe. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Syklisten Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Tragedien mandag skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen, som sykler på samme lag som Lambrecht, sier han er i dyp sorg etter sin lagkamerats bortgang.

- Bjorg var en livsglad gutt, som alltid var positiv og smilende. Han gjorde det han ønsket her i livet, og fulgte drømmen. Både han og jeg hadde det samme ønsket - å leve av sykling - og han hadde en stor framtid foran seg, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen fikk et nært forhold til Labrecht, og belgieren var en av de på laget nordmannen kjente best. 27-åringen fra Oppegård var også den aller siste Labrecht snakket med før den fatale ulykke inntraff. Hagen så dødsulykken i sidesynet.

- Han satt på hjulet mitt, og jeg var den siste han snakket med. Han hadde ekstremt uflaks. Det var ikke veldig høy fart i feltet, det var ingen svinger og ingen stolper i veien. Han mistet bare kontrollen. Det er ekstremt tragisk, sier Hagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer