Sønderknust etter dødsulykken: - Jeg var den siste han snakket med

Carl Fredrik Hagen sier han var den siste som snakket med Bjorg Lambrecht før belgieren omkom i sykkelrittet Polen rundt mandag. Tirsdag ble Lambrecht hedret.

I SORG: Lotto-laget bar svarte armbånd under dagens etappe. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Lotto-laget bar svarte armbånd under dagens etappe. Foto: NTB ScanpixVis mer

Syklisten Bjorg Lambrecht mistet mandag livet etter å ha truffet en kulvert under Polen rundt. Tragedien mandag skjedde på den 150 kilometer lange etappen fra Chorzów til Zabrze.

Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen, som sykler på samme lag som Lambrecht, sier han er i dyp sorg etter sin lagkamerats bortgang.

- Bjorg var en livsglad gutt, som alltid var positiv og smilende. Han gjorde det han ønsket her i livet, og fulgte drømmen. Både han og jeg hadde det samme ønsket - å leve av sykling - og han hadde en stor framtid foran seg, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen fikk et nært forhold til Labrecht, og belgieren var en av de på laget nordmannen kjente best. 27-åringen fra Oppegård var også den aller siste Labrecht snakket med før den fatale ulykke inntraff. Hagen så dødsulykken i sidesynet.

- Han satt på hjulet mitt, og jeg var den siste han snakket med. Han hadde ekstremt uflaks. Det var ikke veldig høy fart i feltet, det var ingen svinger og ingen stolper i veien. Han mistet bare kontrollen. Det er ekstremt tragisk, sier Hagen.

- Veldig tøff dag

På grunn av dødsfallet ble tirsdagens etappe nøytralisert. Rytterne trillet gjennom de 133 kilometerne for å vise sin respekt. På etappen ble Lambrechts nå tidligere lagkamerater i Lotto Soudal forært seieren.

Feltet stoppet få meter fra mållinjen og lot de seks gjenværende Lotto-rytterne kjøre samlet over mål. Hagen forteller til NRK at han våknet opp i natt og trodde han hadde mareritt. Likevel, selv om det ikke var gått et døgn siden ulykken, gjorde det godt å komme seg tilbake på sykkelen.

- Det har vært en veldig tøff dag, men det gjør godt at hele sykkelfamilien står sammen. I dag fikk vi minnet Bjorg med en nøytral etappe. Han var en fantastisk gutt. Det var viktig å få hedret ham og en fin start på sørgeperioden, sier Hagen.

- Unikt vennskap

Etter ulykken mandag delte Hagen sine tanker på Twitter. Der skriver Hagen at han er knust av det forferdelige tapet av en fantastisk lagkamerat og venn.

- Bjorg var en flott person og et eksepsjonelt talent. I løpet av de få månedene vi tilbrakte sammen, utviklet vi et unikt vennskap, skriver Hagen på det sosiale mediet.

- Bjorg vil for alltid være i mitt hjerte. Min dypeste kondolanse går til hans familie, venner og alle i Lotto-Soudal-familien, fortsetter den norske 27-åringen.

Carl Fredrik Hagen er eneste nordmann som deltar i Polen rundt.