Ung jente til sykehus etter baseball-uhell

Sønderknust etter fryktelig uhell

- Alt jeg kan gjøre nå, er å be, sier Albert Almora Jr.

OPPLØST I TÅRER: Albert Almora jr. trøstes av en sikkerhetvakt og lagkameratene etter å ha truffet en ung jente på tribunen. Foto: NTB scanpix
OPPLØST I TÅRER: Albert Almora jr. trøstes av en sikkerhetvakt og lagkameratene etter å ha truffet en ung jente på tribunen. Foto: NTB scanpixVis mer

Albert Almora Jr. traff feil på ballen, og så den suse rett i ei ung jente som satt på tribunen og fulgte kampen mellom Chicago Cubs og Houston Astros onsdag kveld. Baseballspilleren tok umiddelbart hendene til hodet, og var fra seg av fortvilelse da han så hvor ballen hadde tatt veien.

Almora slo så hardt han kunne, men ballen gikk ikke dit han ville. I stedet gikk den ved siden av nettingen som skal beskytte publikum.

- Etter at jeg hadde truffet ballen, var hun den første jeg så på. Det var selvfølgelig ikke dette jeg prøvde på eller ville at skulle skje, sa han etter kampen ifølge CNN, fortsatt rystet av det som hadde skjedd under kampen.

TRUFFET: Jenta blir bært ut av stadion. Foto: NTB scanpix
TRUFFET: Jenta blir bært ut av stadion. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Ber for henne

Det gikk et gisp gjennom publikum da ballen traff den lille jenta. Hun ble båret ut av stadion og sendt til sykehus, men det er fremdeles usikkert hvordan det går med henne. ifølge øyevitner skal hun ha vært ved bevissthet da hun forlot arenaen.

Etter slaget, gikk Almora mot hvor den lille jenta hadde sittet, og gråt i armene til en sikkerhetsvakt på stadion. Kampen ble avblåst etter uhellet, og spilleren ble trøstet av lagkameratene.

- Hvis Gud vil, kommer jeg til å ha et forhold til denne lille jenta resten av livet mitt. Alt jeg kan gjøre er å be, alt annet er ute av min kontroll, sa Almora.

Ifølge ESPN har tre personer dødd av å bli truffet av en baseball tidligere. Sist gang det skjedde var i 2018, da en 79 år gammel kvinne mistet livet etter å ha blitt truffet i hodet.

- Vi i Astros tenker på og ber for hele familien, har hjemmelaget sagt i en uttalelse etter hendelsen.

Vil bedre sikkerheten

Det er ikke sikkerhetsnett rundt hele stadion i baseball, noe som tidligere har blitt kritisert fra flere hold.

Etter onsdagens kamp sier Cubs-spiller Kris Bryant at en endring må komme nå.

- Det er mange barn som kommer på kampene, og som ønsker å se oss spille. Ballene kommer fort, og jeg mener at alle sikkerhetstiltak for å beskytte fansen bør innføres.

Også Almora etterlyser det samme.

- Selvfølgelig, akkurat nå vil jeg åpenbart at det skal være netting rundt hele stadion.

Almoras kone, Krystal, sier at mannen er knust etter ulykken. Sammen har de to barn selv.

- Alberto vil være i denne jentas liv for alltid. Han ville blitt med på sykehuset hvis han kunne det, sa hun til CNN.