Sønderknust etter kjempemiss

Her sitter dagens ulykkeligste på Alfheim stadion. I siste sekund kunne Fredrik Thorsen (24) sikret ny Tippeliga-kontrakt for Vålerenga.

To minutter på overtid stormet Thorsen mot Tromsø-keeper Thomas Tøllefsen. Men i stedet for å sette ballen i nota gikk skuddet rett på Tøllefsen.

- Det er helt for jævlig, sier en skuffet Thorsen til Dagbladet.

Han kunne scoret sitt livs viktigste mål. Med tre poeng i går ville bare kollaps mot Kongsvinger i siste runde og Strømsgodset-seier mot Tromsø bety kvalifisering for Oslo-laget. Men da det gjaldt som mest sviktet Vålerenga-spissen.

- Jeg løp sikkert mot keeperen i fem sekunder. Jeg så åpningen, men klarte ikke å sette ballen forbi keeperen, sier Thorsen.

- Det er rett og slett for dårlig.

Etter kampen måtte Thorsen ha noen minutter for seg selv. Han orket ikke å snakke med pressen. På en stol utenfor garderoben svelget han skuffelsen.

- Jeg har ikke vært på banen i de siste seks kampene. Når jeg da endelig fikk sjansen kunne det fått en bedre skjebne, sier Thorsen.

Alt kan skje

Det var dagen da det kunne blitt ro i Vålerenga-sjela. Men etter Thorsens overtidsmiss kan fortsatt alt skje. Lørdag ettermiddag kan Vålerenga være et 1. divisjonslag. Vålerenga, Strømsgodset og Skeid kan alle rykke rett ned.

- At Skeid meldte seg på igjen var imponerende. Det hadde jeg ikke regnet med, sier Pascal Simpson.

Trener Knut Arild Løberg har tro på at ikke Thorsens miss blir avgjørende. Han mente laget spilte en god kamp, til tross for at de bare produserte fire sjanser på 90 minutter.

- Vi burde selvfølgelig ha skapt mer, men egentlig var det bevisst. Vi spilte en tålmodig kamp og lyktes bra med det, oppsummerer Vålerenga-sjefen.

Straffedrama

Både Tromsø-trener Terje Skarsfjord og flere av Vålerenga-spillerne var enig om én ting etter kampen: Dommer Tommy Skjerven hadde ingen god dag på jobben.

- Han ødela kampen, blåste den i stykker ved å bruke fløyta i hytt og pine, mente den ellers så sindige Skarsfjord.

Børge Hernes mente seg snytt for straffe midt i andre omgang. Sekunder seinere fikk Tromsø straffe i den andre enden etter en duell mellom Tom Henning Hovi og Rune Lange.

- Jeg trodde jeg skulle få frispark og så får de straffe, sier Hovi og rister oppgitt på hodet.

Løberg ville ikke skylde på dommeren. Allerde i går ettermiddag rettet Vålerenga-treneren blikket mot det som skal skje på Bislett om fem dager.

- Vi må gå for seier mot Kongsvinger, sier Løberg.

Han har i hvert fall én mann i troppen som er ute etter revansje:

- Vi kan heldigvis avgjøre sjøl. Dette skal vi klare, sier gårsdagens ulykkeligste, Fredrik Thorsen.

<B>KNUST: </B>Vålerengas Fredrik Thorsen var langt nede etter at han brente sjansen som kunne sikret Oslo-klobben ny tippeliga-kontrakt.