Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sønderknust Kyvåg

Frode Kyvåg sitter i sofaen og gråter. Det er vondt å være vitne til. Han er sjokkert, sint og frustrert etter han fem timer tidligere fikk sparken som trener for Bækkelaget. - Jeg forstår ingenting. Jeg må revurdere hele min situasjon, også mitt forhold til Norway Cup, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Kyvåg forteller at han trodde han skulle skrive under en ny ettårskontrakt da han kom til møte med arbeidsutvalget i Bækkelaget i går ved 14.30-tida. I stedet fikk han seg forelagt et utkast til felles pressemelding der det framgikk at han skulle trekke seg som håndballtrener.

- Det tok fem minutter, men det skulle tatt seg ut om jeg skulle trekke meg nå - når vi står foran den største utfordringen i klubbens historie. Mitt ønske var å fortsette ett år til og vinne Champions League, sier Kyvåg.

Dolket i ryggen

I stua sitter broren Henning og kona Monica, Bækkelagets keeper. Alle tre er paralysert. Flere av de mest sentrale spillerne samlet seg der tidligere på ettermiddagen og bestemte seg for å stille ultimatum til klubbens ledelse om at beslutningen om et trenerskifte må revurderes innen mandag klokka 17.

- Spillerne har jo nettopp nå skrevet under nye kontrakter med den forutsetning at jeg skulle fortsette. Hva tenker de nå? Og vet styret hva de setter i gang? Noen må ha kjørt et parallelt løp mot meg i lang tid uten å antyde det med ett eneste ord, sier Kyvåg.

Skandalene

- Ifølge klubbstyret er en av årsakene at det har vært for mange skandaler og for mye bråk i Bækkelaget?

- Og det skal jeg ha skylda for? Flere av disse sakene har jo kommet som følge av styrevedtak, sier Kyvåg.

- For ti år siden pantsatte jeg huset mitt for at klubben skulle komme seg på beina igjen. Personlig sørget jeg for 45 nye sponsorkontrakter og har jobbet steinhardt for å vise lojalitet, men det er klart at når så mye av virksomheten i Norway Cup og Bækkelaget knyttes opp mot en person, er det alltid noen som føler seg tråkka på.

- Jeg har min del av skylda for bråket i 97 da Susann forsvant, men etter det har vi klart å reise oss igjen og sportslig og økonomisk har vi aldri stått sterkere enn nå. Neste år skulle vi sette kronen på verket, og da var også min plan å trekke meg tilbake, sier Kyvåg bittert.

Spillerflukt?

Ifølge Kyvåg har alle de viktigste spillerne skrevet under nye kontrakter for neste sesong, også Cecilie Leganger.

- Seinest i går kveld hadde jeg et møte med Cecilies rådgiver, Oddvar Bjørnestad, hvor vi la opp treningsplan for i sommer - og så skjer dette.

- Styret har også begrunnet sin avgjørelse med at du trenger mer tid på jobben som generalsekretær for Norway Cup?

- Det er klart at jeg nå må tenke på hva slags konsekvenser dette kan få, men Norway Cup er babyen min og det har vært sjela mi i 25 år. Jeg må løfta haka og leve videre etter dette, og det får iallfall ingen konsekvenser for årets arrangement.

- Hva tror du kan være den egentlige årsaken til at de fjerner deg som håndballtrener?

- Hadde jeg enda visst det? Det eneste jeg kan si er at jeg har hatt med 20 forskjellige arbeidsutvalg opp gjennom åra. I det nye er det flere personer som jeg rett og slett ikke kjenner. Hadde dette skjedd for to år siden, ville jeg forstått det. Ikke nå, sier Kyvåg.

På TV-en skrus lyden opp. Broren vil se NRK-sporten. Frode ser seg selv - og Anja og alle de andre spillerne løfte Europacup-pokalen. Reporteren lister opp alle serie- og cupmesterskapene. Frode tørker en tåre. Reiser seg, knytter nevene, både lei seg og forbannet.

- Det var iallfall en fin attest, sier bror Henning.

Like etter får brødrene beskjed om alvorlig sykdom i familien.

Det er ikke mer å si. Vi tar farvel.

I døra møter vi Anja og Hong. De kommer for å trøste en trener som er mer sønderknust enn de aner.

<B>KNUST: -Jeg kom for å undertegne en ny kontrakt og fikk sparken. Det har ikke gått opp for meg ennå, sier Frode Kyvåg.