LOKOMOTIV: Magnus Moan gikk et godt løp i dag, men fikk svært lite hjelp av de andre løperne i gruppa han gikk med, og endte opp med å dra på 10-12 mann i mange, mange kilometer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LOKOMOTIV: Magnus Moan gikk et godt løp i dag, men fikk svært lite hjelp av de andre løperne i gruppa han gikk med, og endte opp med å dra på 10-12 mann i mange, mange kilometer. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Sønderknust Moan fikk unnskyldning fra konkurrentene

Etter 4. plassen.

FALUN (Dagbladet): Magnus Moan (31) tapte spurten om 3. plassen i dagens kombinertkonkurranse i VM, og var svært skuffet etterpå.

- Det er litt kjipt, litt kjedelig, sier han i pressesonen en drøy halvtime etter å ha kastet seg over mål, noen få centimetre bak tyskeren Johannes Rydzek.

LANGT NEDE: Så skuffa var Magnus Moan etter å ha tapt spurten om bronsen med noen få centimetre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LANGT NEDE: Så skuffa var Magnus Moan etter å ha tapt spurten om bronsen med noen få centimetre. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

«Litt kjedelig» virker riktignok som en underdrivelse for de som så Moan etter målgang.

Snøt seg i startnummeret Han ble liggende lenge i snøen, før han satte seg på knærne med hodet mot bakken. Etter noen sekunder rev han av seg startnummeret og så ut til å snyte seg i det - som for å fortelle at det ikke er hans VM.

De fleste av spørsmålene etterpå gikk på om Moan kunne ha gjort noe annerledes underveis i 10-kilometeren.

TA DEN: Moan lot frustrasjonen gå utover startnummeret. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TA DEN: Moan lot frustrasjonen gå utover startnummeret. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Han hadde nemlig et godt utgangspunkt etter hopprennet i formiddag, og gikk ut bare 47 sekunder bak ledende Bernhard Gruber.

Dro og dro 31-åringen tok relativt kjapt igjen halve forspranget, men slet med å få kontakt med trioen i front. Isteden ble han liggende å dra på 10-12 løpere gjennom det aller meste av rennet.

- Det var ingen annen måte å gjøre det på. Jeg gjør en veldig god konkurranse i dag. Jeg hadde helt fantastiske ski, og kroppen var god. Førsterunden kostet meg ingenting, det var som om å gå en oppvarmingsrunde, sier han.

Moan endte til slutt opp i spurt mot Johannes Rydzek, og etter å ha dratt på tyskeren nærmest hele løpet, tapte han bronsen på de siste meterne.

Berhard Gruber og Francois Braud i front var det ingenting å gjøre noe med.

- Jeg følte meg steinbra i nesten ti kilometer, men dessverre var Rydzek akkurat for sterk.

- Hadde jeg gått løpet om igjen, hadde jeg gått hardere på tredjerunden. Det gikk for sakte, og jeg fikk dessverre ikke den hjelpen som jeg håpet og trodde jeg skulle få fra Bryan (Fletcher). Det var mange som sa til meg i målområdet, at «sorry, Magnus, vi hadde ikke noe å bidra med, for du gikk for fort for oss». Det var et tegn på at det gikk fort, sier han.

- Gambling - Kunne du gått enda hardere for å få kontakt med de i front?

- Det hadde vært litt gambling. Det er ikke sikkert jeg ville fått kontakt, for de gikk fort der framme. Første- og andreplassen var egentlig tapt, sier han.

- Blir du ikke litt irritert på at du drar på så mange løpere, og ikke ender opp med medalje?

- Det kan du godt si. Men Rydzek har allerede fått gullene sine i VM, det har ikke jeg. Alle som så løpet i dag så at jeg var nødt til å gå på den måten der. De foran var såpass sterke.

- Hvis jeg ikke hadde gjort det på den måten jeg gjorde, kunne jeg stått her med en sjetteplass. Hadde jeg gått løpet om igjen, hadde jeg nok gått hardere på tredjerunden, sier Magnus Moan.

- Lite vilje Landslagstrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen er heller ikke spesielt imponert over løperne Moan dro med seg.

- Han gjorde vel noen forsøk på få dem til å dra, men de virket ikke spesielt interesserte. Målet var jo å ta igjen de foran. Når det er sagt, så er det er bedre å tape spurten om tredjeplassen enn å vinne spurten om fjerdeplassen, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Det var veldig lite vilje på å gjøre noe. Det så ut som om de bare gikk og titta på Magnus, og lurte på hva han skulle finne på. Han hadde vel ikke det siste lille giret i dag uansett, legger han til.

Vraket seg selv Magnus Moan sier til NRK at han vraker seg selv til lørdagens kombinertlagsprint. Når han får spørsmål om å utdype, sier han:

- Jeg må ta en runde med meg selv og trenerne, for akkurat nå er jeg tom. Det hadde vært langt lettere å ta den avgjørelsen hvis jeg hadde fått stang inn. Jeg synes hele mesterskapet bortsett fra lagkonkurransen har vært tøff. Jeg er veldig usikker.

Også Jørgen Graabak var svært skuffet etter dagens konkurranse. OL-mesteren endte på 24. plass, og fortalte etterpå at han har noe grums i kroppen.

• Lagsprintlaget tas ut i kveld eller i morgen ettermiddag.