Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sønderknust Omar syndet i skjebnekamp

Giroud-show sendte Arsenal videre.

• Olympiakos - Arsenal (0-1) 0-3

(Dagbladet): Etter å ha tatt seg videre til sluttspillet i Champions League de 15 siste årene, var Arsenals avansement truet før kveldens oppgjør mot Olympiakos.

Arsène Wengers menn måtte vinne i Athen, hvis ikke ville håpet om å sikre seg Europas gjeveste klubbtrofé denne sesongen være ute. På motsatt side sto Omar Elabdellaoui (24) og hans lagkamerater. Og det var de som hadde overtaket på forhånd.

For en måned siden var nordmannen også trygg på at laget hans ville gå videre til 8-delsfinalen, men etter tre mål av Olivier Giroud i kveld ble Champions League-drømmen brutalt knust.

- Det er en fantastisk følelse. Denne gruppen var ikke enkel for oss. Vi slet de første kampene. Vi var ikke i en god posisjon, men vi har vist en sterk mentalitet i kveld. Jeg sa før kampen at vi måtte stå sammen 100 prosent. Og vi har klart det. Jeg er lettet, sier Giroud i et intervju vist på Viasat.

Satset Skader på nøkkelspillere hos Arsenal som Alexis Sanchéz og Santi Cazorla gjorde at Wenger kastet Theo Walcott inn på laget fra start, til tross for at den hurtige angriperen nettopp har returnert fra et langvarig opphold på sidelinjen.

LAGDE STRAFFE: Her roper Arsenals Nacho Monreal på straffe etter en hands på Omar Elabdellaoui (liggende). Foto: Scanpix
LAGDE STRAFFE: Her roper Arsenals Nacho Monreal på straffe etter en hands på Omar Elabdellaoui (liggende). Foto: Scanpix Vis mer

Arsenal var helt avhengig av å score mål, men etter at dommer Nicola Rizzoli blåste oppgjøret i gang var Olympiakos lenge det beste laget.

Elabdellaoui opptrådte solid defensivt, mens lagkameratene satte Arsenal-forsvaret på prøver offensivt. Etter 29 minutter var det likevel engelskmennene som tok ledelsen:

Mesut Özil fant Aaron Ramsey med en nydelig stikker mellom stopper og back, før waliseren la inn til Giroud som headet ballen via keeper og i mål.

Omar ble synder Scoringen ga Arsenal selvtillit. Etter sidebyttet resulterte det i et nytt praktangrep, regissert av Joel Campbell og igjen avsluttet av Giroud.

På 2-0 var London-klubben videre, men Olympiakos trengte bare ett mål for å slå tilbake.

23 minutter før full tid falt imidlertid avgjørelsen. Uheldigvis var det Elabdellaoui som ble synder da han handset innenfor 16-meteren. Kampleder Rizzoli var ikke i tvil og pekte på straffemerket.

Mens Elabdellaoui fortvilet, trillet Giroud nådeløst inn 3-0 for Arsenal.

- Det er en av mine beste opptredener i Arsenal-drakten, sier Giroud.

For selv om Arsenals har slitt stort, er de med kveldens resultat klare for sluttspillet. For 16. året på rad.

SCORET: Olivier Giroud jubler etter å ha satt inn 1-0 for Arsenal. Foto: Scanpix
SCORET: Olivier Giroud jubler etter å ha satt inn 1-0 for Arsenal. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media