Sønderknust Pinot måtte bryte: - Forferdelig trist

Thibaut Pinot hadde tydelige smerter i starten av den avgjørende etappen mot Tignes og måtte til slutt bryte etappen til hans store skuffelse.

FERDIG: Thibaut Pinot har vært en av tourens mest spektakulære ryttere i år, men slet med låret på den nest siste fjelletappen og måtte bryte. Foto: Marco Bertorello / AFP/NTB scanpix
FERDIG: Thibaut Pinot har vært en av tourens mest spektakulære ryttere i år, men slet med låret på den nest siste fjelletappen og måtte bryte. Foto: Marco Bertorello / AFP/NTB scanpixVis mer

Thibaut Pinot herjet med alt og alle da Tour de France var i Pyreneene. Franskmannen vant en etappe og kjørte fra samtlige av konkurrentene i sammendraget på en annen av de knalltøffe etappene.

Dermed var 29-åringen en av de aller største sammenlagtfavorittene før de to siste fjelletappene. Pinot lå på en femteplass sammenlagt før de to siste avgjørende etappene og var ansett som en het vinnerkandidat.

I dag brast drømmen om det for Pinot. I følge den franske avisa L'Équipe er det snakk om en avrevet muskel i det venstre låret som gjør at Pinot måtte bryte.

I starten av dagens korte og bratte etappe til Tignes, fikk Pinot store problemer etter omkring tre mil på sykkelsetet. Groupama-FDJ-rytteren måtte til legebilen og fikk bandasjert det venstre låret og hadde tydelig store smerter.

- For et kaos, for en dramatikk, utbrøt TV2s kommentator Christian Paasche.

Pinot fikk heller ingen hjelp av lagkameratene, som bare klappet han på ryggen i det de kjørte forbi og Pinot havnet flere minutter bak og virket å være helt ferdig. Pinot virket å kjempe mot tårene, ettersom det gikk mer og mer opp for ham om at drømmen om gult forsvant i distansen.

- Det er forferdelig trist. Han har gjort alt rett denne sesongen. Kjørt fronutig løpsopplegg, trent mye i høyden og konsentrert seg fullt og helt om å være i topp form til touren, sier TV2s ekspertkommentator Johan Kaggestad.

Med 86,2 kilometer igjen av etappen gikk en hulkende Pinot av sykkelen og satte seg i bilen og brøt rittet, etter å ha fått en god klem av en lagkamerat.

Dermed må franskmennene sette sin lit til Julian Alaphilippe, som fortsatt leder touren med 1 minutt og 30 sekunder til Egan Bernal og fem sekunder mer til hans lagkamerat og fjorårsvinner Geraint Thomas.