Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sønderknust polsk unggutt vantro over norske helter

- Jeg kan ikke skjønne det.

KRAKOW (Dagbladet): Etter at de polske spillerne ble gjort til hjelpeløse statister av Kroatia i går kveld, var Maciej Gebala (22) sønderknust. Polens yngste spiller slet med å finne ordene som kunne forklare EM-fadesen som utspilte seg foran øynene på 16 000 patriotiske polakker, inkludert landets president.

Til Dagbladet forteller Gebala at han ikke kan forstå utviklingen på mesterskapet. Både Polen og Frankrike er ute før semifinalene, mens Norge, Tyskland, Kroatia og Spania er videre.

- Norge og Tyskland? Ingen hadde forventet at de skulle spille semifinale. Frankrike er ute. Vi er ute. Det er sykt. Kroatia og Spania kunne vi forvente, men Norge og Tyskland? Jeg vet ikke hva jeg skal si, annet enn lykke til, sukker Gebala.

- Det er fantastisk Mens Gebala lente seg inntil rekkverket i pressesonen, mistet en boks med klister som han holdt i den ene hånda i bakken og såvidt orket å plukke den opp igjen, var stemningen en helt annen blant de kroatiske spillerne.

Med 14-målsseieren over Polen sto de for en av mesterskapets største prestasjoner. Gutta fra Balkan var egentlig avskrevet før gårsdagens kamper, men da Norge slo Frankrike øynet de muligheten til å gå videre.

- Det er fantastisk. Det er bare helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd dette. I denne kampen hadde vi alt. Vi hadde disiplin, samhold og kvalitet, gliser Igor Karacic så tannreguleringen kommer til syne i prat med Dagbladet.

- Hvordan klarte dere det?

- Jeg vet ikke. Jeg vet ikke. Da Norge vant mot Frankrike tenkte vi at her har vi en sjanse. La oss ta den!

Møter Spania I semifinalen møter Karcic og hans lagkamerater Spania. Det blir en duell mellom de to største gjenværende favorittene om å komme seg til finalen. Der vil enten Norge eller Tyskland stå klar og vente søndag kveld.

- Jeg har mange venner på Spania. De er gode gutter, men jeg vet det blir en vanskelig kamp for oss. Vi har et fantastisk lag og en glimrende atmosfære, men det er ikke enkelt å si hva som vil skje, sier Karacic, som roser lagmoralen.

- Vi ga aldri opp håpet om å avansere. Vi har opplevd skader på 12 spillere, men se på oss nå.

SKUFFET: Maciej Gebala var langt nede etter Polens tap mot Kroatia. Her mot Spania før EM startet. Foto: Scanpix
SKUFFET: Maciej Gebala var langt nede etter Polens tap mot Kroatia. Her mot Spania før EM startet. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media