Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søndrål «bare» nr. sju

Ådne Søndrål klarte bare 7. plass på 1000 meter i dagens verdenscupløp. Mike Ireland fra Canada vant med 1.07,99.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndrål gikk inn til 1.09,24 og tapte klart i samløp med Jeremy Wotherspoon som forrige helg satte verdensrekord på 1.07,72 i Salt Lake City. Wotherspoon klarte denne helgen bare 4. plass.

I siste par gikk Ireland inn til banerekord og klar seier. Nærmest seg hadde han japanske Toyoki Takeda og amerikanske Casey Fitzrandolph.

Søndrål var på hælene fra start i sitt løp, og ble overkjørt av raske Wotherspoon som tidligere lørdag vant 500 meter. Nordmannen kom aldri inn i løpet, men trener Tom Erik Oxholm er ikke betenkt.

- Ådne gjorde ingen stor og god 1000 meter, men det er først og fremst på søndagens 1500 meter at han skal slå til. Etter problemene han har vært gjennom, må han ta tiden til hjelp, sa Oxholm.

- Og gjør han det bra på 1500 meter, så er det enklere å justere den andre veien for å få det til på 1000 meter. Blant annet gjennom tilvenning til rask is vil det bli bedre.(NTB)

Hele Norges coronakart