Søndrål disket på 500 m

Ådne Søndråls comeback som allround-løper i skøyte-EM endte på verst tenkelige måte. Hol-løperen kom ikke lenger enn til startstreken på åpningsdistansen 500 meter i dag.

Ådne ble diskvalifisert etter to tjuvstarter, og mesterskapet var over før det fikk begynt for den norske favoritten.

Den norske OL- og verdensmesteren lot seg rive med da han sto på startstreken sammen med nederlenderen Rintje Ritsma i siste par på 500 meter. Det var så langt Ådne kom.

Etter to tjuvstarter, hvor den siste var soleklar, måtte Ådne duknakket gå av banen i Thialf isstadion uten å ha gått en meter på skøyter.

- Jeg gjorde en feil, så enkelt er det. Selvsagt skulle jeg vært mer forsiktig og gjerne ventet 1/10 sekund til i omstarten. Men nå vil jeg vise at jeg kan gå på skøyter i resten av mesterskapet, sa Ådne kort etter fadesen.

Postma ute av dansen

Han er fortsatt med i konkurransen, selv om det skal godt gjøres for noen av konkurrentene å ta fra ham sisteplassen. Ådne får uansett ikke gå 10.000-meteren søndag.

Også storfavoritten til EM-tittelen, nederlenderen Ids Postma, ødela sitt mesterskap på åpningsdistansen.

I paret før Ådne Søndrål falt den populære hjemmefavoritten i siste sving. Postma fullførte løpet, men har selvsagt ingen sjanser i sammendraget.

Svært mye skal til for at Postmas lagkamerat Rintje Ritsma skal miste EM-gullet etter at han vant 500-meteren i dag.

Dersom nederlenderen unngår fall eller store feil på de gjenstående distansene, ligger alt til rette for seier sammenlagt.

(NTB)

DÅRLIG START:</B> Ådne Søndrål var for ivrig på dagens 500-meter og ble disket.
RØDT FLAGG: Ådne Søndråls EM-start på 500 var kjapt over i dag.