Søndrål disket på 500 m

Ådne Søndråls comeback som allround-løper i skøyte-EM endte på verst tenkelige måte. Hol-løperen kom ikke lenger enn til startstreken på åpningsdistansen 500 meter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ådne ble diskvalifisert etter to tjuvstarter, og mesterskapet var over før det fikk begynt for den norske favoritten.

Den norske OL- og verdensmesteren lot seg rive med da han sto på startstreken sammen med nederlenderen Rintje Ritsma i siste par på 500 meter. Det var så langt Ådne kom.

Etter to tjuvstarter, hvor den siste var soleklar, måtte Ådne duknakket gå av banen i Thialf isstadion uten å ha gått en meter på skøyter.

- Jeg gjorde en feil, så enkelt er det. Selvsagt skulle jeg vært mer forsiktig og gjerne ventet 1/10 sekund til i omstarten. Men nå vil jeg vise at jeg kan gå på skøyter i resten av mesterskapet, sa Ådne kort etter fadesen.

Postma ute av dansen

Han er fortsatt med i konkurransen, selv om det skal godt gjøres for noen av konkurrentene å ta fra ham sisteplassen. Ådne får uansett ikke gå 10.000-meteren søndag.

Også storfavoritten til EM-tittelen, nederlenderen Ids Postma, ødela sitt mesterskap på åpningsdistansen.

I paret før Ådne Søndrål falt den populære hjemmefavoritten i siste sving. Postma fullførte løpet, men har selvsagt ingen sjanser i sammendraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer