Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søndrål dropper valgkampen

SALT LAKE CITY (Dagbladet): Ådne Søndrål (30) håper på en plass i IOCs utøverkomité, men kommer ikke til å drive noe valgkamp for å sanke flest mulig stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vil ikke huske mitt siste OL som der jeg mislyktes i fordi jeg brukte for mye tid på andre ting enn å gå fort på skøyter. Det har første-, andre- og tredjeprioritet. Jeg skal jo legge opp nå, så om jeg kommer inn har jeg mye tid til å bruke på dette etter OL, sier Ådne Søndrål til Dagbladet.

- Men du vil kanskje oppfordre de norske utøverne til å stemme på deg?

- Ja, jeg vil jo inn i komiteen, så det er jo fint om jeg får en del stemmer. Problemet er at stemmene bare kan avgis inne i deltakerlandsbyen, og der er det jo ikke så mange av de norske som bor, påpeker han.

Gode navn

Utøverne kan avgi stemmer fram til 20. februar, og Søndrål konkurrerer mot blant andre kjente navn som Manuela Di Centa (Italia, langrenn), Kenji Ogiwara (Japan, kombinert), Vladimir Smirnov (Kasakhstan, langrenn) og Pernilla Wiberg (Sverige, alpint) om plass i komiteen.

Utøverkomiteen har 19 medlemmer, åtte fra sommeridretter, fire fra vinteridretter og sju som blir personlig utpekt av IOC-president Jacques Rogge.

Koss-støtte

Johann Olav Koss trer ut av komiteen ved årets valg, og håper Søndrål kommer seg innenfor.

- Ådne har lang erfaring og mye å bidra med, så jeg vet at han vil gjøre en god jobb i utøverkomitéen, sier Koss til Dagbladet.

Søndråls viktigste saker vil være videre demokratisering av IOC, styrking av antidopingarbeidet og å ivareta utøvernes interesser på best mulig måte.

OVERTAR? Johann Olav Koss trer ut av utøverkomiteen, og håper at Ådne Søndrål (t.h.) overtar plassen hans.
Hele Norges coronakart