Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søndrål gambler med OL-formen

CALGARY (Dagbladet): Treningsmengdene som sendte Ådne Søndrål hjem fra verdenscupløpene i Heerenveen for drøye to uker siden sitter fortsatt i beina. - Du har aldri kontroll og må ta sjanser for å komme i toppform, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvilket betyr:

13 år etter at Ådne Søndrål debuterte i verdenscupen står han fortsatt uten en oppskrift på hva som skal til for å vinne når det gjelder. Fire dager inn i de siste forberedelsene til det som skal ende med 1000-meter 16. februar og 1500-meter tre dager seinere, sitter han derfor og ser på den glatte isen her i Calgary. Mens han sykler og kjenner etter i bein som ikke er helt som de skal. Foreløpig. Det er det som kalles å optimalisere formen.

- Du kan ikke bruke blåpapir, sier han til Dagbladet.

Store treningsdoser

- Det er forskjellige virkeligheter fra år til år. Og denne gangen har vi gamblet med de store treningsdosene vi valgte rett etter nyttår. Klart at det innebærer en risiko.

Men - og dette er viktig for alle nordmenn som skal telle olympiske medaljer snart:

- Jeg velger å tro at jeg lykkes, sier Ådne. - Derfor har jeg som mål å ta to gull i Salt Lake City.

At han er favoritt på 1500-meter, er det ingen som er villig til å diskutere. På 1000-meter er det derimot helt andre karer man snakker om. Først og fremst storfavoritt Jeremy Wotherspoon fra Canada - dernest mannen han skal være forlover for i juli, amerikaneren Casey Fitzrandolph.

Blant alle som snakker bred engelsk her borte, og dem er det som kjent mange av i Nord-Amerika, er det bare disse gutta som gjelder.

- Jeg er enig i at Wotherspoon er favoritt, sier Ådne Søndrål.

- Men når det er sagt, kan han også fort ende uten medalje. Slik jeg ser det, er det åtte mann som kan vinne 1000-meteren.

- Og jeg er en av dem.

Satser på historien

Begrunnelsen er følgende;

- Jeg tror på at historien har en evne til å gjenta seg. Favoritten vinner ikke OL-gull. Og derfor har jeg som mål å vinne 1000-meteren.

- Jeg kan ikke strekke meg etter noe annet enn den øverste plassen på pallen.

Ådne Søndrål blir i Calgary til 9. februar. Når han ankommer OL-byen vil ilden allerede være tent og de første gullmedaljene vunnet. De siste forberedelsene er kjedelige, men de må til. Og den som venter på noe godt...

GAMBLER:</B> Ådne Søndrål under sprint-VM på Hamar. Nå sykler han seg i OL-form i Calgary.
Hele Norges coronakart