Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søndrål med hemmelige treninger

OL- og verdensmester Ådne Søndrål vil vise seg fram minst mulig på 5000 meter før allround-VM i Hamar i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NY HEIDEN? Søndråls Tom Erik Oxholm mener Ådne Søndrål kan bli en ny Heiden.

Bare to langløp skal han gå i konkurranse før mesterskapet på hjemmebane. De øvrige forberedelsene skjer uten innsyn fra konkurrentene på trening.

- Vi går så mange 5000 metere at det holder, men de aller fleste gjør vi unna som testløp i treningssammenheng. Vi er allerede godt i gang med forberedelsene til allround-VM, og den neste lange økten finner sted i nær framtid, sa Søndråls trener Tom Erik Oxholm til NTB.

I dag gikk Hol-løperen inn til sesongens første verdenscupseier på favorittdistansen 1500 meter. I samløp med Ids Postma hadde Søndrål marginene på sin side.

Med tiden 1.49,94 slo han nederlandske Rintje Ritsma med 4/100 sekund. Postma ble nummer tre, ytterligere 1/100 sekund bak.

- Løpet var på ingen måte optimalt. Ådne måtte slite hele tiden, etter at han ble liggende litt etter på oppløpssiden. Men avslutningen var som vanlig sterk, sa landslagstrener Geir Karlstad.

Mangler fart

I de nærmeste ukene vil Søndrål og trener Oxholm prioritere akselerasjonstrening. Hallingdølen mangler fortsatt mye fart i kroppen.

- Det overordnede målet er fortsatt 1000- og 1500-meter. Derfor prioriterer vi også fartstrening. Selv om han er verdens desidert beste avslutter på 1000- og 1500-meter, vet jeg at han kan bli enda råere, sa Tom Erik Oxholm.

Duoen har ingen planer om å gå 10 000 meter før det eventuelt blir aktuelt i mesterskapssammenheng. Oxholm mener eleven er så gjennomtrent at en god 5000 meter på en tid rundt 6.40 vil indikere at han også er kapabel for gode 10 000-metere.

-Ådne har potensial til å bli en ny Eric Heiden, mener treneren.

Eskil Ervik skuffet med bare å bli nummer 18 med tiden 1.53,20 i dag. Brigt Rykkje leverte heller ingen god 1500 meter i gruppe 2, også han ble nummer 18 moderate 1.56,54.

- Jeg er ikke fornøyd med de øvrige nordmennenes innsats på 1500 meter. Fortsatt er gapet for stort opp til Ådne, påpeker landslagssjef Geir Karlstad.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!