Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søndrål skal sikre Tromsø OL

Arne Myhrvold blir omplassert.

Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold fortsetter å jobbe for Tromsø-OL i 2018, men får ikke lenger noe ansvar for det internasjonale arbeidet opp mot IOK.

Det skal tidligere skøyteess Ådne Søndrål ta seg av. Han mener lobbyvirksomheten må intensiveres om det skal være noen mulighet til å få OL til «Nordens Paris».

- Tromsø 2018 har brukt tiden dårlig

- Tromsø har brukt tiden fram til nå utrolig dårlig, etter det jeg kan se. Nå er det omtrent ingen regler for hva vi kan og ikke kan gjøre. Vi kan for eksempel invitere til Tromsø og påvirke beslutningstakerne, sier Søndrål til VG Nett.

Mulighetene begrenses kraftig med en gang søknaden er levert og Tromsø er offisiell søkerby.

Gullvinneren fra Nagano-OL i 1998 mener han vet hva som skal til.- Det er ikke verre enn at saken avgjøres av 150 IOK-medlemmer av kjøtt og blod som skal velge Tromsø. Dem må vi bruke tid sammen med, sier han.

Nytt lag

Under et hastemøte mellom Norges Idrettsforbund (NIF) og Tromsø-representanter i Oslo onsdag formiddag, ble det bestemt at Myhrvold ikke lenger skal jobbe opp mot medlemmene av Den internasjonale olympiske komité (IOK).

OL-KRIGER: Ådne Søndrål blir mannen som skal sikre OL for Tromsø i 2018. Den tidligere skøyteløperen skal heretter ta seg av det internasjonale arbeidet. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX
OL-KRIGER: Ådne Søndrål blir mannen som skal sikre OL for Tromsø i 2018. Den tidligere skøyteløperen skal heretter ta seg av det internasjonale arbeidet. Foto: TOR RICHARDSEN/SCANPIX Vis mer

IOK-medlem Gerhard Heiberg avviser at han har hatt et dårlig forhold til Myhrvold.

- Vi har ansatt en ny sjef, Anne Berit Figenschau, som skal lede dette arbeidet, og jeg har vært med og prøvd å fortelle hvilket team hun bør ha med i dette arbeidet. Hun ser ut til å være fornøyd med det. Arne Myhrvold får da andre viktige oppgaver i jobben og kommer til å gjøre det på en utmerket måte, sier Heiberg til NRK.

- Jeg har følelsen av at vi bør sette sammen et helt nytt team. Vi skal ikke bare ut i en konkurranse, men i en full krig. Da må man velge de man tror er de riktige på de forskjellige plasser, ellers har vi ingen sjanser, sier IOK-medlemmet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media