Søndrål snublet i åpningen

OL-mester Ådne Søndrål fikk et tøft gjensyn med Nagano i dag, da han snublet og ødela sesongens første 1000 meter i verdenscupen. Tiden 1.12,62 holdt ikke til bedre enn 12. plass for Hol-løperen.

I samløp med den japanske løperen Hiroyasu Shimizu holdt Ådne på å flate rett ut på isen han vant OL-gull på for et snaut år siden.

Men nordmannen fikk omsider stablet beina etter fadesen i starten, og han kunne fullføre distansen, som ble vunnet av erkerivalen Jan Bos fra Nederland. Han fikk tiden 1.11,29.

Døgnvill
- Ådne sliter med døgnrytmen. Han har ikke greid å sove skikkelig om natten, og det vanlige trykket på skøytene uteble, sa sprinttrener Tom Erik Oxholm til NTB.

Sju dager med forberedelser og akklimatisering holdt ikke for Hol-løperen, som ankom Nagano noen dager senere enn de øvrige nordmennene. På den halve distansen ble det bare 37,42 og 30. plass.

- Vi håpet selvsagt på bedre resultater, men noen krise er det ikke. Turen til Nagano tok vi for å konkurrere mer fart inn i kroppen etter mye langdistansetrening den siste tiden, sa Oxholm.

OL-reprise
Søndrål legger ikke stor vekt på verdenscupen sammenlagt på 1000 meter. For å hevde seg der må han ha med seg samtlige stevner i sesongen.

- Hvis vi satser på allround-VM i Hamar vil vi slite med å få med oss noen stevner i januar. Derfor prioriterer vi mesterskapene i tillegg til 1500 meter i verdenscupen.

Hvorvidt Ådne Søndrål velger å delta i EM i Heerenveen på nyåret, bestemmer duoen seg for neste helg, ifølge Oxholm.

Ingen av nordmennene klarte å hevde seg, med Grunde Njøs på 13. plass (36,60) og Roger Strøm på 18. plass.

(NTB)