Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søndrål vil endre 10000 m

Ådne Søndrål mener verdenscupen på 10000-meter må endres for å fenge publikum. Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) gir ham motbør, men milsluker Kjell Storelid synes det høres fornuftig ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sin hjemmeside skriver han at 10000-meteren alltid har hatt en spesiell plass i Norge og Nederland, men han tror at de som liker å se på blir færre.

- Jeg mener vi bør se nærmere på idretten vår, og finne forbedring i måten den blir presentert på. Vi kan ikke vise publikum 10 par med 10000-meter med fem vanningspauser. Enten vi liker det eller ikke, er det et begrenset marked for dette, skriver Søndrål, som befinner seg i Canada for å gå verdenscupløp på 1000 meter.

Sprintersnakk

Det norske medlemmet i ISUs verdenscupkommisjon Arild Gjerde mener dette er et spørsmål om rettferdighet.

- Langdistanseløperne skal ha det samme tilbudet som sprinterne, det ville vært dårlig gjort å kutte bare på de lange løpene, sier Gjerde.

Han er medlem i verdenscupkommisjonen, og har sett forslag som for eksempel kvartettstart bli forkastet - fordi TV-selskapene ikke ville.

- Jeg tror at også langdistansene har et marked. Vi dreper interessen hvis vi kjører med bare en håndfull løpere, sier Gjerde.

Storelid positiv

Milsluker Kjell Storelid er åpen for forbedringer:

- Vi bør se hva som kan gjøres for å lage idretten vår mer publikumsvennlig, men samtidig passe oss for ikke å kutte ut det som virkelig selger allroundmesterskapene, sier han.

KRITISK: Ådne Søndrål er redd for at 10 000 meter på skøyter skal bli noe bare nederlendere og nordmenn interesserer seg for.Foto: TORE BERSAKER
Hele Norges coronakart