Sondre Rossbach (20) er blitt Dag-Eilev Fagermos norgesrekord-investering

Inn i historiebøkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Sogndal - Odd 0-1 (0-0)

DA ODDS FØRSTEVALG og landslagstroppkeeper André Hansen gikk til Roseborg etter 2014-sesongen, valgte trener Dag-Eilev Fagermo å satse på en 19-åring som på den tida hadde en liten tendens til å gjøre det vanskelig for seg selv. Derfor ble 2015 investert i Sondre Rossbach. Med blandet suksess. Men selv om han kostet dem et poeng eller tre forrige sesong, betaler det seg nå.

Seks kamper uten baklengsmål forteller at Sondre Rossbach er i ferd med å bli voksen.

REKORDER ER ALLTID gøy og etter 1-0 seieren i Sogndal har Sondre Rossbach nå norgesrekorden i sammenhengende minutter uten inslupne mål (696). Det skyldes a) at Odd har fått en keeper til som kan bli en av de beste, og b) at lagets forsvarspill holder vann. For det spiller ingen rolle om du har to keepere i mål om defensiven ikke holder god standard.

Og Odds forsvarspill gjør det.

Det er inntil videre vanntett.

GODE FOTBALLAG HAR alltid flaks og marginene på sin side og Odd, selv om andreomgangen på Fosshaugane besvarte spørsmålet fra de første 45 minuttene - "hvem er egentlig best, om noen" - vant denne kampen på marginer. Det var nemlig ikke et soleklart straffespark som ble dømt da Hannu Patronen var på ballen i duellen med Bentley. Det var mest en dommeravgjørelse som gikk i bortelagets favør. Slik en tilsvarende situasjon før pause, da Fredrik Semb Berge var i beina på Martin Ramsland, også gikk i bortelagets favør.

Det kunne jo faktisk vært motsatt.

I SÅ FALL hadde Sogndal (kanskje) vunnet denne kampen 1-0. Ikke fordi de var best, for det var de ikke, men fordi Eirik Bakke har snekret sammen et solid og hardtarbeidene fotballag. Som forsvarer seg dypt på ordre fra treneren og som tar sine kontringer med stort mot og tro på mål i den andre enden.

Det å spille som et bortelag på hjemmebane er kanskje ikke det mest attraktive å se på.

Men for Sogndal, hvis overordnede mål er å holde seg i Tippeligaen, funker det.

FIRE SEIRER, TO ganger 0-0 og sju plussmål plasserer Odd på toppen av tabellen før Rosenborg møter Tromsø på Alfheim og Molde spiller hjemme mot Vålerenga. Bli vant til topp tre - det er ingenting som tyder på annet enn at Rosenborg, Molde og Odd vil forfølge hverandre gjennom sesongen. Men skal Odd ta en Leicester light og bli seriemestere 2016 - for selv om laget er godt vil det i min bok være en sensasjon om de vinner - må Dag-Eilev Fagermo kunne hente utbytte på en investering i den andre enden av banen også.

Med andre ord: Olivier Occean må begynne å score mål.

SÅ LANGT I år har han ingen scoringer. Og det er ikke godt nok. Et lag som vil konkurrere om førsteplassen kan ikke ha en spiss som bare er duellsterk og et strålende oppspillpunkt. Og der ligger Dag-Eilev Fagermos neste utfordring.

Olivier Occean med 70 tippeligascoringer må begynne å score igjen.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer