Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sønnen: - Han vil ikke forlate huset

Fotballegenden Pelé føler seg deprimert fordi han sliter med å gå normalt.

HELSEPROBLEMER: April i fjor var Pelé innlagt på sykehus i Paris for en alvorlig urinveisinfeksjon. Han forlot flyplassen i São Paulo i rullestol. Foto: NELSON ALMEIDA / AFP / NTB Scanpix
HELSEPROBLEMER: April i fjor var Pelé innlagt på sykehus i Paris for en alvorlig urinveisinfeksjon. Han forlot flyplassen i São Paulo i rullestol. Foto: NELSON ALMEIDA / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den brasilianske fotballegenden Pelé (79) sliter med helsen, noe som også går utover det sosiale. Det bekrefter sønnen Edinho i et intervju med den brasilianske TV-kanalen Globo.

79-åringen gikk nylig gjennom en hofteoperasjon, og har som følger av dette problemer med mobiliteten. Han bruker en gåstol for å komme seg rundt og sønnen omtaler det faren går gjennom for en «depresjon».

- Han er ganske skjør når det gjelder mobiliteten. Han har ikke hatt noen god rehabilitering etter hofteoperasjonen, noe som gjør at han har problemer med bevegeligheten, sier Edinho til Globo og fortsetter:

- Se det for deg, han er kongen, han var alltid en imponerende figur, og i dag kan han ikke gå skikkelig. Han er veldig sky, veldig flau over det.

Pelé bor i Guaruja like uten São Paulo, et hus han ikke ønsker å forlate om dagen.

- Flau

Det er ikke lenge siden Pelé satt i rullestol. Det har gradvis blitt bedre, men han er avhengig av gåstolen og kan ikke gå normalt uten, ifølge sønnen.

- Han er flau, han vil ikke gå ut, vise seg selv, være på gata, han gjør praktisk talt ikke noe. Han er veldig sky, innadvendt, sier Edinho.

Pelé hadde også problemer med helsa for fire år siden, da han ble bedt om å være sistemann i fakkelstafetten da den olympiske ild skulle tennes i Brasil før Rio-OL.

FAROG SØNN: Den tidligere fotballspilleren, Edson Cholbi Nascimento (Edinho) med sin far Pelé. Foto:  MAURICIO DE SOUZA/NTB Scanpix
FAROG SØNN: Den tidligere fotballspilleren, Edson Cholbi Nascimento (Edinho) med sin far Pelé. Foto: MAURICIO DE SOUZA/NTB Scanpix Vis mer

Opplevd mye

- Kjære venner, bare Gud er viktigere enn helsen min. I livet mitt har jeg opplevd bruddskader, operasjoner, smerter, sykehusbesøk, seirer og nederlag. Jeg har alltid respektert mine beundrere og prøvd å ikke skuffe dem, uttalte Pelé da.

April i fjor var han innlagt på sykehus i Paris for en alvorlig urinveisinfeksjon. Han forlot flyplassen i São Paulo i rullestol.

«Takk alle sammen for støtten! Antibiotikumet fungerer og alle testene er som de skal. Jeg føler meg så mye bedre, og jeg tenker allerede på å spille igjen!», tvitret Pelé like etterpå.

Pelé er eneste fotballspiller med tre VM-titler (1958, 1962 og 1970). Han har slitt med alvorlige helseproblemer de siste åra.

Han blir også sett på som en av tidenes fotballspillere.