Sønnen (7) overtalte Heidi Løke til comeback på landslaget

- Han ville at jeg skulle tilbake.

ROSENRØDT: Heidi Løke har sagt ja til å spille for landslaget igjen, etter sin landslagspause på tre månder. Sønnen Alexander ville at mamma skulle spille på landslaget igjen. Da ble avgjørelsen enkel å ta. Foto: NTB Scanpix
ROSENRØDT: Heidi Løke har sagt ja til å spille for landslaget igjen, etter sin landslagspause på tre månder. Sønnen Alexander ville at mamma skulle spille på landslaget igjen. Da ble avgjørelsen enkel å ta. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Heidi Løke sa midlertidig nei til landslaget i juli, og Györ-proffen forklarte det med at hun ville prioritere familien. At sønnen Alexander (7) går på skole i Ungarn gjør at det heller ikke er like enkelt å ha han med seg rundt.

Han må jo tross alt på skolen...

I går kom meldingen om at en av verdens beste strekspillere melder seg klar for landslaget igjen - etter bare tre måneder utenfor.

- Enkelt å si ja Heidi Løke røper overfor Dagbladet at hennes sju år gamle sønn hadde en finger med i spillet i avgjørelsen.

- Han ville at jeg skulle tilbake på landslaget igjen, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Og når han ville det, og familien samtidig stiller opp på en helt super måte, da ble det enkelt å si ja til landslaget igjen.

Termin 1. desember I Løke-familien blir det dermed ingen slaraffenliv i desember:

I tillegg til at Heidi (31) blir opptatt med landslaget i tre uker i desember, så har lillesøsteren Lise (30) termin 1. desember.

Dermed ligger det an til at pappa Arnt reiser til Ungarn for å være barnepasser, mens mamma Hilde Løke holder fortet hjemme i Sandefjord, for å møte barnebarnet etter fødselen.

- Det blir en totalpakke for Løke-familien dette, men vi har fått kabalen til å gå opp, så dette blir bra. Jeg gleder meg veldig til å spille for landslaget igjen. Det kriblet i beina da jeg så jentene spille Golden League i Danmark for to uker siden, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Kan ikke bli bedre At EM spilles i nettopp Ungarn, hvor hun spiller til daglig, setter en ekstra spiss på årets mesterskap.

- Debrecen er riktignok fire timer unna Györ, så det blir ikke helt på hjemmebae. Men det ungarske publikummet er helt fantastisk, og med mange nordmenn på plass, så kan det jo ikke bli bedre, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Må satse til Rio-OL Landslagstrener Thorir Hergeirsson er naturligvis glad for at en kapasitet som Heidi Løke har meldt seg klar for landslagsspill igjen, men islendingen hadde samtidig sine krav for å slippe Løke inn i laget igjen, snaue halvannen måned før EM-avkast i Ungarn.

Hun måtte forplikte seg til å satse med landslaget til og med OL i Rio i 2016.

Dermed satster en av verdens beste strekspillere mot både EM i Ungarn i desember, VM i Danmark neste år og OL i Rio de Janeiro med flagget på brystet.

- Trenger stabilitet - Vi trenger stabilitet i gruppa for å bygge et nytt og slagkraftig lag. Da er det ikke gunstig med spillere som går ut og inn av landslaget. Og spesielt ikke med tanke på hvor liten tid vi har relasjonsbygging på landslaget, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Om ikke Heidi hadde forpliktet seg mot OL, så kan det derfor hende at vi ville ha vurdert situasjonen annerledes, sier han.

- God kontroll på henne Hergeirsson får ikke sett henne i landslagsaktivitet før EM-troppen tas ut 11.11 klokka 11, men føler at han og øvrig landslagsledelse har god kontroll på Heidi Løke.

- Vi vet hva Heidi står for. Dessuten får vi sett henne i Champions League-kamper for Györ før EM-uttaket, i tillegg til at jeg så henne i treningskamper i august.

I KJENT POSITUR: Heidi Løke jubler etter å ha scoret for Norge. Foto: Bjørn Langsem
I KJENT POSITUR: Heidi Løke jubler etter å ha scoret for Norge. Foto: Bjørn Langsem Vis mer