FAMILIÆRE FORHOLD: Bode Miller, her sammen med sin nye kone Morgan, er midt i en bitter strid med ekskjæresten Sara McKenna om hvem som skal få omsorgen for deres sønn, Nathaniel / Samuel. Foto: DVS Stella Pictures / Reuters Eduardo Munoz
FAMILIÆRE FORHOLD: Bode Miller, her sammen med sin nye kone Morgan, er midt i en bitter strid med ekskjæresten Sara McKenna om hvem som skal få omsorgen for deres sønn, Nathaniel / Samuel. Foto: DVS Stella Pictures / Reuters Eduardo MunozVis mer

Sønnen ble født seks måneder etter at han giftet seg med en annen

Drastiske endringer i Bode Millers privatliv.

(Dagbladet): Drøye to måneder før det braker løs i de olympiske bakkene i Sotsji, er Bode Miller i rute.

I en alder av 36 år har han omsider fått orden på kneet sitt, og han har gått ned 10 kilo på de siste to sesongene.

Også på familiefronten har ting endret seg drastisk for mannen med fire VM- og ett OL-gull.

Familieliv utenom det vanlige For åtte måneder siden ble sønnen Nathaniel (eller Samuel, avhengig av om du hører på Miller eller moren, Sara McKenna) født. Seks måneder tidligere giftet Miller seg med 26 år gamle Morgan.

- Det å ha Morgan med som støtte har hjulpet meg veldig. Det er en sunn balanse for meg, og hjelper på motivasjonen. Jeg er på et mye bedre sted, sier Miller.

Det har med andre ord vært store omveltninger på hjemmebane for alpinisten den siste tiden, men faren Woody Miller mener familien er noe av det som har endret sønnen til det bedre.

- Det folk ikke vet om Bode, er at han er veldig familiekjær. Han er hverken slem eller egoistisk i det hele tatt, og det forsvinner ofte i media, sier han til New York Times.

Aksel tror på Miller Men turbulent har det vært. Senest i slutten av november var Miller i retten for å avgjøre hvem av ham og McKenna som skulle ha omsorg for sønnen. Det endte med at McKenna forlot rettssalen med sønnen hun da ikke hadde sett på en måned.

- Jeg er glad for å ha ham tilbake. Han har fått sin første tann og kan krabbe. Det visste jeg ikke, sa hun til New York Post.

TILBAKE: Bode Miller er tilbake på skiene, og sikter seg inn mot OL i Sotsjii om to måneder. Foto: REUTERS/Mike Segar
TILBAKE: Bode Miller er tilbake på skiene, og sikter seg inn mot OL i Sotsjii om to måneder. Foto: REUTERS/Mike Segar Vis mer

Neste høring i saken er berammet til 9. desember, men først skal Miller kjøre utfor i Beaver Creek. Og nettopp denne bakken er der Miller tok sin siste seier før kneskaden som satte ham på sidelinjen helt til nå.

Mange har avskrevet Miller som «for gammel», men Aksel Lund Svindal er en av de som vet hva amerikaneren kan varte opp med om han virkelig vil.

- Jeg tror Bode kommer til å være rask. Han har ferdighetene som skal til for å gjøre det ingen andre klarer, sier han ifølge New York Times.

Dagens utforrenn i Colorado starter 18.45.

OMVELTNINGER: Bode Miller, her sammen med sin kone Morgan og sønnen Nathaniel / Samuel, på vei inn i retten for halvannen uke siden. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz
OMVELTNINGER: Bode Miller, her sammen med sin kone Morgan og sønnen Nathaniel / Samuel, på vei inn i retten for halvannen uke siden. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz Vis mer