HEISTE FLAGGET: Sønnen Herman (t.h) heiste i kveld flagget for sin avdøde far. Stefan Liv etterlater seg også sønnen Harry. Her fra begravelsen til Stefan Liv. Foto: REUTERS/Jonas Ekstromer/Scanpix Sweden
HEISTE FLAGGET: Sønnen Herman (t.h) heiste i kveld flagget for sin avdøde far. Stefan Liv etterlater seg også sønnen Harry. Her fra begravelsen til Stefan Liv. Foto: REUTERS/Jonas Ekstromer/Scanpix SwedenVis mer

Sønnen Herman (5) heiste flagget for sin avdøde far

Gamleklubben HV 71 hedret den svenske landslagsmålvakten Stefan Liv i kveld.

(Dagbladet): 7. september i fjor omkom den svenske landslagsmålvakten Stefan Liv da flyet til det russiske laget Lokomotiv Jaroslav styrtet.

I dag ble keeperen hyllet av sin tidligere klubb HV 71, blant annet ved å frede trøye nummer 1 som ble båret av Stefan Liv da han var i klubben. Han spilte totalt i ni år for den svenske klubben.

Det var en følelsesladet seremoni i kveld før kampen mot Timrå i den svenske eliteserien, og fysiotreneren Magnus Carlsson leste opp talen fra Stefan Livs enke.

- Jeg er helt sikker på at Stefan er med oss i dag, skrev enken blant annet ifølge svenske Expressen.

Målvakten var en profil under sine år i den svenske klubben, og flere tusen mennesker hadde møtt opp i Kinnarps Arena for å hedre den svenske spilleren.

Sønnen heiste flagget Seremonien ble innledet av en hyllest av Liv på film, hvor flere av hans lagkamerater fortalte om minnene de hadde om målvakten.

Senere ble trøye nummer 1 heist opp til taket i arenaen, og det var den ene etterlatte sønnen til Liv som var med på det følelsesladet øyeblikket.

HV-fansen hedret også helten sin med store plakater med teksten; «Du vil alltid være vår #1»

Stefan Liv ble 30 år gammel. Han etterlater seg kone og to sønner.