Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sønnen med sjelden uttalelse

Mick Schumacher, sønn av Michael Schumacher, kommer med varme ord om faren i et ferskt innlegg.

UKJENT TILSTAND: Michael Schumachers helsetilstand er fortsatt usikker. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET / NTB Scanpix
UKJENT TILSTAND: Michael Schumachers helsetilstand er fortsatt usikker. Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET / NTB Scanpix Vis mer

Michael Schumacher havnet i en brutal skiulykke i Alpene i 2013. Skadene var så alvorlige at han mest sannsynlig ikke er den samme i dag. Likevel vet vi lite om hans tilstand, og familien har ikke delt noe særlig om hans helse i offentligheten.

Familien uttalte seg om ham i fjor, men ville likevel ikke snakke noe særlig om helsa. De kom likevel med en forsikring til fansen.

- Dere skal være trygge på at han er i de beste hender og at vi gjør alt som en menneskelig mulig for å hjelpe ham. Helsen hans er et sensitivt tema, og vi håper dere forstår at vi følger hans ønsker når vi holder den privat, fortalte de til fansen.

Nå har derimot hans sønn, Mick Schumacher, kommet med en sjelden uttalelse. Han var for øvrig sammen med sin far da ulykken inntraff.

- Folk så magasinene og de «kjente» delen av min far, noe jeg absolutt forstår. Altså, han vant fem strake Formel 1-mesterskap året etter at jeg ble født. Det er utrolig, ikke sant? Men jeg så aldri på min far som «verdens beste fører», forteller han i et innlegg hos sponsoren Under Armour.

- Jeg hater å tape

Det sies at Pappa Schumacher lever et tilbaketrukket liv i Sveits, der han visstnok får konstant behandling og tett overvåkning.

- Jeg tar ikke leksjoner jeg har fått fra ham forgjeves. En av dem er å holde beina plantet på jorda - aldri vær for euforisk eller for deprimert, skriver han.

PROFILERT SØNN: Mick Schumacher. Foto: XPB / Press Association Images / NTB Scanpix
PROFILERT SØNN: Mick Schumacher. Foto: XPB / Press Association Images / NTB Scanpix Vis mer

Mick Schumacher konkurrerer i dag i Formel 2, og har dermed gått i fotsporene til sin far. Han har i tillegg vært i Ferraris akademi, og kjørt Formel 1-biler med imponerende tider.

Han innrømmer at han har likhetstrekk med sin far.

- Jeg hater å tape - i alt. Det betyr ingenting hva det er: Et enkelt spill, løpe til et tre, tommelbryting, forklarer han.

Fikk kritikk

Flere har vært kritiske til at familien ikke åpner mer opp om tilstanden til Formel 1-legenden.

- Hun er nok redd for at jeg kommer til å se hva som egentlig foregår og at jeg kommer til å avsløre sannheten til offentligheten, sa Willi Weber (77), Schumachers tidligere manager, i dokumentaren «Die Michael Schumacher Story».

Corinna Schumacher, kona, mener derimot at hun gjør det ektemannen ønsker.

- Dere må forstå at vi bare følger Michaels ønsker om å holde noe så følsomt som hans helsetilstand hemmelig - som vi alltid har gjort, sa hun til Mercedes' magasin ifølge danske BT.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!