«Sønnen min skal vite at John Carew er hans far»

Med sin fire måneder gamle sønn i fanget forteller Susan Namuddu om farskapsstriden med John Carew.

Susan Namuddu er fast bestemt på at fotballspilleren John Carew er far til hennes barn, og hun skjønner ikke hvorfor fotballspilleren har nektet å ta blodprøve. Dagbladet møtte den 22-årige kvinnen i Värmland i Sverige.

VÄRMLAND (Dagbladet): Susan Namuddu med afrikansk opprinnelse har reist fra Oslo for å feriere i Sverige. I fanget har hun gutten hun fødte 18. mars på Ullevål universitetssykehus, og som hun fast bestemt hevder er fotballproffen John Carews sønn.

-  Da jeg var på helsestasjonen første dag etter at jeg var blitt gravid, førte jeg opp John Carew som far til barnet. Jeg hadde bare vært med John og derfor var jeg sikker på at han var far til dette barnet, sier Susan og stryker gutten over panna.

-  Gjennom bekjent

Namuddu har valgt å stå fram med navn og bilde i samråd med sin advokat Erling O. Lyngtveit. For å vise at folk kan feste lit til hennes historie.

-  Jeg vil kjempe for at min sønn skal få vite at John Carew er hans far, sier hun.

Og hun forteller gjerne om hvordan hun og Carew møttes - og hva som skjedde etter graviditeten.

-  Vi møttes gjennom en bekjent av meg for fire år siden. Siden den gang beholdt vi kontakten. Det var egentlig han som kontaktet meg mest da han kom på ferie og besøk til Oslo. Det var aldri noen sterke følelser mellom oss. Det utviklet seg imidlertid til å bli noe mer enn bare et vanlig vennskap, sier Susan, og spør om vi forstår hva hun mener.

To måneder etter Namuddu hadde vært med Carew ble menstruasjonen hennes uregelmessig.

-  Jeg følte meg dårlig og viste ikke hva som var galt. Derfor tok jeg en graviditetstest.

-   Resultatet ble ikke det jeg hadde håpet på. Jeg hadde aldri forventet å bli gravid etter at jeg og John hadde vært sammen. Derfor måtte jeg ta fire tester til for å sjekke at dette virkelig var tilfelle, sier hun.

Tok kontakt

I slutten av august tok Susan kontakt med fotballspilleren via telefon.

-  Da jeg fortalte ham at jeg var gravid, spurte han om jeg var sikker på at det var hans barn. Jeg ble så skuffet at jeg la på, sier Susan, men forteller så at han ringte henne opp igjen.

Ifølge Susan skal hun og Carew da ha hatt kontakt med hverandre til hun var fem måneder på vei.

-  Han sa: Jeg vet du er gravid, og det er ikke noe vi kan gjøre med dette akkurat nå, forteller hun. Etter denne samtalen uteble kontakten.

-  Han sa at jeg kunne kontakte ham eller en kompis hvis jeg lurte på noe. Jeg orket det ikke. Han kunne ikke bare si en ting, og så snu ryggen til meg. Det var en vond tid, innrømmer hun.

22-åringen vil gjerne ha et raskest mulig svar på DNA-prøven John Carew må stille opp på. Hun vil vise alle at hun snakker sant.

-  Jeg har blitt framstilt som en løgner for hele nasjonen når John ikke står fram og sier at han er blitt far. Alle tenker sikkert at jeg er ei jente som bare er ute etter kjendisen John Carew og pengene hans. Slik er det ikke. Jeg vil jo bare at sønnen min skal få vite at John Carew er hans far, sier hun.

Nekter

John Carew har så langt både nektet å ta DNA-prøve, og for at han er far til barnet. Hans agent Per A. Flod vil ikke svare på om John Carew vil ta en DNA-test. Men prosedyrene er klare.

Når barnets mor har oppgitt en mann som far til et barn og mannen ikke vedkjenner seg farskapet, skal det tas DNA-test for å fastslå farskapet. Etter behandling ved fylkestrygdekontoret er saken oversendt Oslo tingrett.

-  Carew vil enten få dagbøter hvis han ikke møter opp til en DNA-test, eller så vil politiet hente ham med makt, sier advokat Lyngtveit.

Internasjonale avtaler sikrer at DNA-tester også vil bli tatt i Tyrkia, der Carew nå spiller for Besiktas.

-  Ikke gal

Namuddu er ikke i tvil om farskapet.

-  Når sønnen min vokser opp, vil jeg ikke at han skal spørre meg om hvem pappa er. De spørsmålene skal han heller kunne stille John. Da håper jeg sønnen min spør hvorfor han var slik, sier hun.

Den lille gutten gråter. Han er sulten og Susan ber oss pent vente til hun har fått gitt ham mat.

-  Jeg er ikke en gal jente som bare sier at John er far til barnet mitt uten at han er det, sier hun kategorisk.

-  Men er du forelsket i John Carew?

-  Nei, ikke i det hele tatt, svarer hun på Dagbladets spørsmål, før hun fortsetter:

-  Hadde vi skullet være i et forhold, hadde vi vært det for lenge siden. Da hadde det heller aldri blitt noen rettssak, og da hadde ikke dere sittet her nå, utdyper hun.

Susan Namuddu vet ikke når svaret på DNA-prøven kommer. Men hun vil føle en stor lettelse.

-  John kan ikke gjemme seg lenger. Han vet sannheten selv og jeg skjønner ikke hvorfor han vil blokkere dette, spør Susan.

Kan tilgi

-  Kan du tilgi ham?

-  Selvfølgelig kan jeg tilgi John. Men jeg vil ikke ha noe forhold med ham. Det jeg vil, er at han skal skrive under på at sønnen min er hans barn, svarer hun.

Sola er i ferd med å forlate himmelen. 22-åringen er sikker på at sannheten er like om hjørnet.

-  Hvis han ikke er far til mitt barn, hvorfor har han ikke stilt opp til blodprøve for lenge siden? Da hadde saken vært ute av verden, og vi hadde ikke vært nødt til å gå rettens vei, sier 22-åringen.

Hun går inn i huset for å legge sønnen sin.

-  Jeg vil ta utdannelse og være en god mor for barnet mitt. Jeg vil ikke være en dum mor som bare godtar alt. Derfor skal jeg kjempe for sønnen min, sier Susan Namuddu.

KAN TILGI: - Selvfølgelig kan jeg tilgi John. Men jeg vil ikke ha noe forhold med ham, sier Susan. Nå vil hun bare at Carew tar en blodprøve, slik at hun og barnet kan komme videre i livet.
<B>John Carew</B>