«Team Solberg»

Sønnen skjelt ut: - Helt sjukt

På nyåret ruller en splitter ny sesong av suksesserien «Team Solberg» over norske skjermer. Der får man blant annet se Oliver Solberg (20) få en skyllebøtte som får pappa Petter til å reagere.

FAR OG SØNN: Oliver (tv) følger i sporene til sine foreldre. Her med pappa Petter. Foto: Timo Anis, Team Solberg Media Office / NTB
FAR OG SØNN: Oliver (tv) følger i sporene til sine foreldre. Her med pappa Petter. Foto: Timo Anis, Team Solberg Media Office / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROCKEFELLER (Dagbladet): En ny sesong med «verdens raskeste familie» er like rundt hjørnet. «Team Solberg» er serien der man får et unikt innblikk i Oliver Solbergs (20) kamp om å nå toppen i rally-sirkuset.

I sesong to følger man den tøffe 2021-sesongen, som byr på både oppturer og nedturer for Oliver og familien.

Ved sin side har han mor Pernilla, og far Petter, som er 20-åringens største støttespillere.

- Nå får man se bak i kulissene og se hvor tøft det har vært emosjonelt dette året for Oliver. Det har vært mye nedturer, brutte løp og så videre, sier Pernilla Solberg til Dagbladet.

Illsint sjef

Helt spesielt med denne sesongen er at Oliver for første gang kjører for den koreanske bilfabrikken Hyundai.

PÅ INNSIDEN: I «Team Solberg» får seeren følge familien Solberg, bestående av Petter, Pernilla og sønnen Oliver, gjennom et år med oppturer og nedturer. Vår anmelder slår fast at familien byr på seg selv. Video: TVNorge Vis mer

Pappa Petter forteller om en helt spesiell opplevelse, da en av Hyundai-sjefene ble forbanna på sønnen.

- Det hele startet i Safarirally i Kenya. Det gikk galt, og Oliver krasja bilen. Sjefen var fly forbanna. Han kasta telefonen og sa: «Her investerer vi i ungdommen» ironisk. Helt ærlig, jeg sa til han at han ikke kunne holde på sånn.

Han fortsetter:

- Etter krasjen var Oliver i møter med teamet og kom tilbake helt skjelven. Alt dette er på film. Jeg så den ene episoden her om dagen, og datt helt sammen. Det er helt sjukt. Jeg har vært med på mye siden jeg starta å kjøre i 1999, men dette er på et nytt nivå, sier pappa Solberg til Dagbladet.

RALLYFORELDRE: Petter Solberg og Pernilla Solberg på plass på Discoverys vinter,- og vårlansering. Sønnen Oliver var syk og kunne dessverre ikke delta. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet
RALLYFORELDRE: Petter Solberg og Pernilla Solberg på plass på Discoverys vinter,- og vårlansering. Sønnen Oliver var syk og kunne dessverre ikke delta. Foto: Pontus Egelandsdal / Dagbladet Vis mer

Hyller sønnen

Mamma Solberg innrømmer at perioden etter at sønnen skrev under for Hyundai har vært tøff.

- Det er jo nye mennesker for han å forholde seg til. Ny sjef, nye ingeniører. Så må vi finne våre roller. Nå må vi jo lære oss å ta et steg tilbake. Det har vært tøft. Oliver har et team rundt seg nå, så vi trengs ikke på samme måte, men det er fortsatt veldig rart. Han har på en måte vokst opp og blitt fem år eldre dette året.

Far legger til:

- Men Oliver er tøff. Han er jævlig tøff. Man skal være ganske hard i hodet for å holde ut det kjøret.

- Har han en mental trener?

- Det er pappa. Helt ærlig. Det viktigste er å ha familien og kunne prate og dele erfaringer. Men han har sine egne meninger, uten tvil, avslutter far og smiler.

Eksakt dato for den nye sesongen av «Team Solberg» er ikke satt, men kommunikasjonsrådgiver i Discovery, Martin Hinsch, bekrefter til Dagbladet at den er forventet på nyåret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer