Sønnen til Oddvar Brå brakk staven

Som far, så sønn!

Man kan trygt si at ironien tok regien da Åsmund Brå (11) gikk skoleskistafett i Trondheim onsdag.

Sønnen til den mer kjente Oddvar Brå, unge Åsmund, rakk ikke engang å gå en meter før staven brakk rett av under veksling.

25 år siden originalen

Det var under en stafett som hvert år arrangeres av Dalgård skole i Nilsbyen i Trondheim, at Brå jr. fikk oppleve det samme som faren gjorde for 25 år siden under ski-VM i Holmenkollen.

Laget hans lå like bak lærerlaget, et lag alle ungene naturligvis er svært lystne på å slå, da uhellet skjedde.

- Vi på laget var egentlig enige om at vi ikke skulle gå så hardt fordi jeg skulle gå et renn til senere på kvelden. Men siden vi lå så nærme bestemte jeg meg for å trå til skikkelig, forteller Åsmund til Adresseavisen.

Kunne vunnet med to staver

Det var da det gikk galt for den unge skifantasten.

ORIGINALEN: Oddvar Brå kjemper seg i mål side ved side med russiske Alexander Savjalov - etter å ha brukket staven under VM-stafetten i Oslo i 1982. Foto:
ORIGINALEN: Oddvar Brå kjemper seg i mål side ved side med russiske Alexander Savjalov - etter å ha brukket staven under VM-stafetten i Oslo i 1982. Foto: Vis mer

Til tross for at staven brakk rett av etter veksling, og Åsmund måtte gå det meste av sin etappe med bare en stav før han fikk snappet til seg en ny, bedyrer han at han faktisk tok innpå lærerlaget i løpet av sin runde, selv om guttene måtte se seg slått til slutt.

- Så med begge stavene hadde du kanskje tatt dem igjen?

- Ja, det kan godt hende det, ja.

(NTB)

•
Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?

Sønnen til Oddvar Brå brakk staven
HVOR VAR DU? Dagbladets spalte etablerte uttrykket «Hvor var du da Odddvar Brå brakk staven». Hvor var du?