Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sønnen til sir Alex sparket i Preston

Har mistet jobben to ganger på ett år.

SIST PÅ TABELLEN: Preston ligger helt sist i Championship etter 22 kamper. I dag besluttet styret å sparke manager Darren Ferguson. Foto:   EPA/LINDSEY PARNABY
SIST PÅ TABELLEN: Preston ligger helt sist i Championship etter 22 kamper. I dag besluttet styret å sparke manager Darren Ferguson. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens sir Alex Ferguson har vært manager i samme klubb siden 1986, begynner det nærmest å bli en vane for sønnen Darren å få sparken.

I dag melder Championship-klubben Preston på sin hjemmeside at Ferguson er løst fra sin kontrakt.

- Klubben er takknemlige for innsatsen Darren har lagt ned, men følte at tabellposisjonen utgjorde en alvorlig trussel for klubben og at et skifte av manager kanskje kan slå heldig ut, begrunner de avgjørelsen med.

Preston ligger helt sist av 24 lag, med bare 19 poeng på 22 kamper. Det norske spisshåpet Joshua King har spilt for Preston i høst, på utlån fra Manchester United.

Darren Ferguson har nå fått sparken to ganger på litt over et år. I november i fjor ble han fjernet av Peterborough, som han rykket opp med til Championship et halvår i forveien. Sparkingen hjalp imidlertid ikke - og Peterborough rykket ned som tabelljumbo med 34 poeng på 46 kamper.

Så gjenstår det å se om Preston lykkes bedre med managerskiftet. Senest i går uttalte Ferguson seg på en måte som åpnet for at hans tid i klubben gikk mot slutten.

- Vi har ikke vunnet nok kamper. Hvis noen sier at jeg ikke lenger er ønsket her, kan jeg ikke klage på det, for vi ligger sist på tabellen. Jeg tror fortsatt vi kan komme oss ut av uføret, men for øyeblikket tror jeg ikke mange er enige med meg. Fansen er ikke fornøyde. Men spillerne gir alt, det ser jeg, sa han ifølge Eurosport.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!