<strong>KJØNNSFORSKJELLER:</strong> Henrik Ingebrigtsen tror far og trener Gjert Ingebrigtsens trenerstil passer bedre for menn enn for kvinner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KJØNNSFORSKJELLER: Henrik Ingebrigtsen tror far og trener Gjert Ingebrigtsens trenerstil passer bedre for menn enn for kvinner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Sønnene advarer Johaug mot Gjert

Therese Johaug og Karoline Bjerkeli Grøvdal vil gjerne samarbeide med Gjert Ingebrigtsen. Det advarer Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen mot.

Publisert
Sist oppdatert

Therese Johaug forsvarte sin posisjon som verdens beste langrennsløper i Tour de Ski. Om noen måneder har hun en annen gulrot å se fram til, på friidrettsarenaen inn mot EM i Paris.

Johaug har i likhet med Norges beste kvinnelige langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal ytret et ønske om å ha Gjert Ingebrigtsen som trener i en eller annen grad.

Det tror ikke Henrik Ingebrigtsen er noen god idé.

- Jeg tror ikke de kjenner Gjert godt nok til å ville ha ham som trener. Han er ganske brutal, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Du advarer Johaug og Grøvdal mot å bli trent av Gjert?

- Ja, litt, egentlig. Det er annerledes med kvinnelige løpere. Jeg er usikker på om Gjert snakker samme språk med dem i samme grad som han gjør med oss, sier europamesteren på 1500 meter fra 2012.

- Tror du Ingebrigtsen-regimet passer bedre for menn enn for kvinner?

<strong>ADVARES:</strong> Henrik Ingebrigtsen tror ikke Therese Johaug helt hva hun sier når hun ønsker å bli trent av Gjert Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix
ADVARES: Henrik Ingebrigtsen tror ikke Therese Johaug helt hva hun sier når hun ønsker å bli trent av Gjert Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Potensielt, ja. Gjert får derfor en utfordring med søstera vår, som er på vei opp nå, sier Henrik og sikter til lillesøstera Ingrid.

Mangler

Trener-utøver-samspillet mellom Gjert og dattera Ingrid beskriver Henrik som variabelt.

- Det kan gå litt begge veier, mener Henrik Ingebrigtsen.

- Det er da dere brødrene kan bidra med en litt mer pedagogisk tilnærming?

- Ja, vi bidrar med det Gjert mangler.

- Som hva da?

- Som du sier: den pedagogiske tilnærmingen.

<strong>SKEPTISK:</strong> Henrik Ingebrigtsen og brødrene Jakob og Filip tviler alle på at de får noen kvinnelige lagkamerater i teamet kommende sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKEPTISK: Henrik Ingebrigtsen og brødrene Jakob og Filip tviler alle på at de får noen kvinnelige lagkamerater i teamet kommende sesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tvilende Jakob

Jakob Ingebrigtsen sier til Dagbladet at han tviler på at det blir aktuelt å inkludere Norges beste løpere på kvinnesiden inn i familiens suksessfulle team.

- Det kunne sikker fungert, men jeg tror ikke det blir aktuelt.

- Hvorfor ikke?

- Jeg kjenner Gjert. Hans trenerrolle blir litt unik når han samtidig er vår far. Det blir ikke det samme om du ikke er sønnen hans. Det er mye derfor det fungerer, mener Jakob Ingebrigtsen.

Filip Ingebrigtsen forstår på sin side at så vel Johaug som Bjerkeli Grøvdal lar seg friste av å bli trent av Gjert.

- Jeg skjønner jo det. Gjert har jo utøvere med gode resultater. Men det spørs om Gjert ville ha gjort og sagt det samme med noen som ikke var hans egne barn, som kanskje er grunnen til at vi har blitt så gode. Han trenger ikke å holde noe tilbake, fordi han kjenner oss så godt, sier Filip Ingebrigtsen til Dagbladet.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- Om han skal ha en profesjonell trenerrolle uten den familiære relasjonen til utøverne, blir det kanskje litt annerledes. Samtidig tror jeg at det opplegget vi har kan fungere for mange. Men jeg tror ikke alle kan bli europamestere med det opplegget. Det ligger mye i mentaliteten og valgene rundt opplegget.

- Et treningsopplegg kan kopieres hundre ganger uten å få samme resultat. Men det er vel mer treningsgruppa de hadde hatt mest glede av å komme inni, tror Filip.

Uenige

Selv er Gjert Ingebrigtsen tydelig på at han ikke har noe ønske om å trene Therese Johaug.

- Mange mener Therese Johaug har et stort forbedringspotensial som løper om hun får rett veiledning. Kunne du takket ja til å bli hennes trener om hun tok kontakt?

- Aldri. Jeg er ikke trener, men far, svarte Gjert Ingebrigtsen nylig til Dagbladet.

Den framstillingen støtter ikke sønnen Henrik Ingebrigtsen.

- Gjert sier at han er far, ikke trener. Stemmer det?

- Jeg bruker å si det motsatte, at Gjert er trener, men ikke far. Det har vi litt forskjellige meninger om. Gjert er mer trener enn far. Han oppfører seg mest som trener i hvert fall, sier han.

- Har du en trener i deg, Henrik?

- Nei, absolutt ikke. Jeg synes utøvere og spesielt løpere er veldig slitsomme og kravstore. De er rett og slett vanskelige å jobbe med, mener mellomdistanseløperen fra Sandnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer