Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ole Gunnar Solskjær

Sønnens melding fikk Solskjær til å droppe drømmen. Nå har han skiftet mening

Han var forberedt på å leve et roligere liv i Kristiansund resten av livet. Nå er Ole Gunnar Solskjær så sulten på suksess at han vil prøve seg som manager i utlandet igjen.

VIL UT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær vil prøve seg som manager i utlandet igjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL UT IGJEN: Ole Gunnar Solskjær vil prøve seg som manager i utlandet igjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

MOLDE (Dagbladet): - Neste gang jeg skal være manager i en utenlandsk klubb, er jeg sikker på at jeg skal være klar, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Så stopper han opp. Molde-manageren har akkurat avslørt at han likevel vil flytte fra hjembyen Kristiansund igjen og trene en klubb i utlandet. Han erkjenner at han ikke var moden nok i Cardiff og at han vil ha revansje.

Det kontrasterer det Solskjær sa da han retunerte fra balløya og signerte for Molde høsten 2015. 44-åringen kom da tilbake til Aker Stadion, hvor han i første periode hadde så stor suksess at han fikk sjansen i Premier League.

Manchester United-legenden ble tatt imot som en helt da han vendte hjem og ble Molde-trener først i 2011 og dernest i 2015. Norges største talenter ville gjerne spille under Solskjærs vinger, og den tidligere storscoreren bygde et vinnerlag som vant Moldes første seriegull i historien. Solskjær ble kåret til årets trener i Norge og gjentok bedriften sesongen etter.

Ryktene om at han ville få sjansen som manager i Premier League dukket raskt opp. Aston Villa viste sin interesse, men Solskjær ble i Molde til han overtok Cardiff i Premier League i januar 2014.

Endret livssyn etter Cardiff-tiden

Det gikk ikke helt etter planen. Etter nedrykket fikk han sparken, ble litt lei og tok seg en pause før han overtok Molde igjen høsten 2015. Da Dagbladet møtte 44-åringen etter comebacket, var det imidlertid noe som var annerledes.

FOLKEKJÆR: Ole Gunnar Solskjær tar seg god tid til både fansen og familien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FOLKEKJÆR: Ole Gunnar Solskjær tar seg god tid til både fansen og familien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Selv sa Solskjær:

- Jeg har forandret meg siden sist jeg var Molde-trener. Sist gang var jeg en ung og ambisiøs Molde-trener som hadde en drøm å komme meg videre til Premier League. Nå har jeg kanskje endret litt livssyn, fortalte Solskjær til Dagbladet den gang.

- Nå går jeg ikke og drømmer om Premier League lenger. Nå vil jeg gjøre det best mulig i Molde, samtidig som jeg fortsetter det flotte livet jeg har sammen med min familie i Kristiansund, uttalte Manchester United-legenden.

Har ombestemt seg

Han henviste til yngstesønnen Elijahs tankevekkende og rørende melding. Han sa:

«Jeg vil aldri flytte fra Kristiansund, pappa.»

Meldingen fikk en omsorgsfull far til å tenke. Meldingen gjorde at en av tidenes beste norske fotballspillere ikke lenger søkte etter å gjøre en like stor trenerkarriere som spillerkarriere i Premier League. Meldingen la drømmen på is.

- Nå ser jeg for meg at jeg kan bo i Kristiansund resten av livet, konkluderte Solskjær.

Nå er imidlertid tonen en annen. Solskjærs utsagn om at han så for seg å bo i Kristiansund resten av livet, har endret seg. Manchester United-legenden røper nå at han er bestemt på å revansjere seg som manager i utlandet.

Halvannet år etter det overnevnte utsagnet, sier Solskjær nå:

- Neste gang jeg skal ut, er jeg sikker på at jeg skal være klar. Jeg var ikke så moden som jeg trodde da jeg signerte for Cardiff, forteller han til Dagbladet.

- Så du har bestemt deg for at du vil prøve deg som manager i utlandet igjen?

- Ja, jeg er lysten på det, om 5-10 år. Ungene må vokse opp først. Men jeg har en revansjelyst og vil vise meg frem igjen og slå tilbake som trener i utlandet. Vi får se hvor mange år det er snakk om.

- Barna mine er miljøskadd

Solskjærs barn, Elijah, Karna og Noah, er henholdsvis 9, 14 og 16 år. Når de alle nærmer seg voksen alder, kan 44-åringen tenke seg å flytte utenlands igjen og prøve seg som manager i en ny storklubb.

FORBILDE: Ole Gunnar Solskjærs eldstesønnen Noah har Wayne Rooney som sitt forbilde - i stedet for sin egen far. Foto: NTB Scanpix
FORBILDE: Ole Gunnar Solskjærs eldstesønnen Noah har Wayne Rooney som sitt forbilde - i stedet for sin egen far. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men først skal han gjøre alt han kan for Molde og barna på hjemmebane.

- Det er mye fotball i dem. Barna mine er miljøskadd og har fått fotball i seg både fra mor og far. De spiller fotball alle sammen, men er ikke spisser som jeg var. De spiller midtbane, forsvar og mye forskjellig, men ikke midtspiss. Jeg er faktisk trener for hele gjengen, forteller han.

- Inspireres de av dine tidligere meritter?

- Jeg tror ikke de tenker noe over det jeg gjorde som spiller. Jeg tror ikke de bryr seg om det. Jeg er bare pappa for dem, forteller Solskjær og smiler.

Fotballinteressen er imidlertid den samme.

- De er veldig glade i fotball. Det er det ingen tvil om. Barna er litt miljøskadd. De har fått fotballgener. Silje var jo også god i fotball. Da er det vanskelig å ikke la seg rive med, sier han og smiler.

- Ser du likheter mellom deg selv og barna på fotballbanen?

- Barna mine er litt andre spillertyper enn meg. De har andre styrker og svakheter. Jeg bruker ikke så mye tid på å fundere over hvor gode de kan bli. Jeg legger ikke noe press på dem. Hvis de bare vil spille fotball for gøy, er det veldig greit. Og hvis de vil satse, er det også veldig greit. Det er opp til dem, sier 45-åringen.

Har ikke pappa som forbilde

Eldstesønnen Noah begynte å bli fotballinteressert mot slutten av Solskjærs karriere. Likevel hadde ikke Noah sin far som sitt forbilde.

- Noah hadde Wayne Rooney som idol. Jeg var mye skadet da, mens Wayne var veldig god. Jeg synes ikke det er noe rart. De ser ikke på meg som en fotballstjerne. Jeg er bare pappa, jeg. Det er sånn det skal være. Så kan de finne andre forbilder på fotballbanen enn meg, mener Solskjær.

Som trener har Manchester United-legenden lagt en av tidenes beste norske fotballkarrierer bak seg. Nå er også ambisjonene som trener skyhøye igjen: Solskjær vil skyve Rosenborg ned fra tronen, få Molde inn i Champions League og etter hvert og revansjere seg som manager i en større utenlandsk klubb.

- Det er drømmen å komme til Champions League med Molde i løpet av de 2,5 årene jeg har igjen av kontrakten min. Da får jeg kanskje lov til å fortsette videre også i Molde en del år til mens barna vokser opp, sier Solskjær.

- Vi har vært nærmest Champions League av de norske lagene de siste årene. RBK har ikke vært så nære. Vi har lyst til å vinne Eliteserien, slik vi får muligheten til å kvalifisere oss for Champions League, forteller Solskjær.

Molde gjester Haugesund på fremmed gress mandag kl. 19.00.