SKADET I SKIULYKKE: Michael Schumacher. Foto: Action Images / Crispin Thruston
SKADET I SKIULYKKE: Michael Schumacher. Foto: Action Images / Crispin ThrustonVis mer

Mick Schumacher om faren Michael Schumacher

Sønnens rørende hyllest til Schumacher: - Han har betydd alt

Mick Schumacher (19) tar opp arven etter faren.

Det har snart gått fem år siden den tragiske ulykken i de franske alper, der Formel 1-legenden Michael Schumacher var ute og kjørte «offpiste», falt, og slo hodet i en stein.

En stund kjempet Schumacher for livet. Han ble holdt i kunstig koma, og ble skrevet ut fra sykehuset først ni måneder etter ulykken. Behandlingen måtte imidlertid fortsette, og det ble sagt at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Familien holder fortsatt kortene tett til brystet, og lite informasjon om 49-åringens helsetilstand er kjent for omverdenen. Ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

Men Schumachers familie dukker opp i media stadig vekk. Denne gangen er det sønnen Mick (19).

KJØRER FORMEL 1: Mick Schumacher. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock
KJØRER FORMEL 1: Mick Schumacher. Foto: Pixathlon/REX/Shutterstock Vis mer

Tar opp arven

Han har tatt opp arven etter faren, og driver aktivt med Formel 3. Nå snakker han om hvilken betydning faren har hatt for nettopp det valget.

Mick ble født midt under farens storhetstid, i 1999. Han har selvfølgelig fått med seg farens bragder.

- Han har hatt stor påvirkning for at jeg driver med dette. Han var idolet mitt. Jeg prøver å lære av ham. Han har betydd alt for at jeg holder på med dette nå. Jeg er glad for det, sier Mick Schumacher til BBC.

Han har også fått kjøre samme bil som Schumacher vant den første av sine sju VM-titler i Formel 1 med - en Benetton B194. Det beskriver han som et emosjonelt øyeblikk.

Foreløpig har han ikke nådd farens stjernestatus, og kan stort sett gå på gata uten at folk vet hvem han er. Nettopp der har Schumacher-familien lykkes, sier 19-åringen:

- Da har vi vel gjort en god jobb med det å holde privatlivet privat.

Bor i Sveits

Selv som Formel 1-kjører, satte Schumacher selv en klar linje mellom hva som var privat og hva som var for offentligheten. Dette prøver familien å holde fast ved også nå.

Det har nemlig versert mange rykter om hvordan Michael Schumacher har det. Dette har handlet om alt fra at han kan gå igjen, til at han ikke har språk. Men familien selv har vært stille, og gitt omverdenen liten informasjon om hvordan det står til med ham.

- Det som kan sies er at familien virkelig verdsetter sympatien fra fansen. Folk må ha forståelse for at helsetilstanden ikke blir delt offentlig, sier Kehm.

Schumacher bort fortsatt i familiens hjem i den lille sveitsiske byen Gland ved Genèvesjøen, helt sørvest i landet. Der har han fått behandling siden september 2014. Hjemmet til tyskeren skal også ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 49-åringen døgnet rundt.

Reagerte på hemmelighold

Den sveitsiske Formel 1-eksperten og journalisten Roger Benoit er blant dem som har reagert på hemmeligholdet rundt superstjerna.

- Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering. Folk lurer på hvordan han har det, så gi dem noe. Spør du meg, er det en skandale, uttalte Benoit.

Schumachers tidligere manager, Willi Weber (75), har også reagert på mangelen på konkrete rapporter.

- Jeg mener det er veldig uheldig at Michael sine fans ikke får vite noe om helsen hans. Hvorfor forteller ingen sannheten? spurte Weber, gjengitt i TZ, Blick og andre medier fra Sveits og Tyskland.