Michael Schumacher

Sønnens rørende ord

Mick Schumacher er i ferd med å skrive sin egen Formel 1-historie. Med seg har han alltid farens ord.

SKRIVER SIN EGEN HISTORIE: Men pappa Michael Schumacher vil alltid ha en stor del i Mick Schumachers karriere. Foto: NTB
SKRIVER SIN EGEN HISTORIE: Men pappa Michael Schumacher vil alltid ha en stor del i Mick Schumachers karriere. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Selv om han er i ferd med å skrive sin egen Formel 1-historie, er den 22 år gamle tyskeren fortsatt først og fremst kjent for å være sønnen til Michael Schumacher.

Før årets sesong signerte Mick for det amerikanske laget Haas', og han fikk sin debut i Bahrain tidligere i år.

Deler historie

Presset på det unge talentet har selvfølgelig vært enormt. Ikke bare fordi han endelig har kommet opp til Formel 1-sirkuset, men også på grunn av farens fatale ulykke i 2013. Schumacher ble alvorlig skadd, og fortsatt bærer han preg av det.

Seinest i 2019 tok de nærmeste nye grep for å gjøre livet til mannen med sju VM-titler bedre.

Det er blitt gitt få detaljer fra familien om Michael Schumachers utvikling, men i et ferskt intervju med Gazzetta deler Haas-kjøreren en rørende historie om faren.

Det var fra øyeblikket han skjønte at han kom til å gi alt for å bli med i motorsportsirkuset en dag.

- Jeg var med pappa da jeg fortalte at jeg ville satse profesjonelt, sier Mick til Gazzetta.

Han fortsetter:

- Jeg husker det godt. Vi var på en bane i Kerpen. Vi bare snakket om løst og fast da han spurte om jeg så på dette som en hobby eller om det var noe jeg ville satse på. Jeg var sikker på at jeg ville satse, og både han og mamma støttet meg.

22-åringen fikk også et godt råd av faren:

- Det viktigste han sa til meg var at jeg måtte trives med det jeg valgte, og at jeg kom til å bli bedre hvis jeg elsket det. Å se at jeg gjennomførte målet jeg hadde satt meg var viktig for ham.

KOMA: Video viser Schumacher på ski i Madonna di Campigilo i Italia i 2006. Formel 1-legenden Michael Schumacher pådro seg ifølge flere medier hjerneblødning da han var utsatt for en skiulykke i de franske alper. Video: NTB Vis mer

Tilbake

Mick Schumacher er godt i gang med å sikre at sporten får en ny Schumacher-era, noe millioner av fans drømmer om og forventer.

Til helgen venter sesongens tredje Formel 1-løp. To 16.-plasser fra de to første løpene er ikke så imponerte isolert sett, men årets sesong handler om andre ting enn poeng for 22-åringen.

- Målet mitt i år er å gjøre det bedre og bedre i løpet av sesongen. Jeg håper å se at det er en god utvikling gjennom sesongen, sier Schumacher til Gazzetta.

Helgens løp starter søndag 16.00. Kvalifiseringen går dagen før til samme tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer