FAMILIEMANN: Ole Gunnar Solskjær er både en fotballmann og familiemann. Den kombinasjonen lar seg best gjennomføre som Molde-trener.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FAMILIEMANN: Ole Gunnar Solskjær er både en fotballmann og familiemann. Den kombinasjonen lar seg best gjennomføre som Molde-trener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Sønnens tankevekkende melding fikk Solskjær til å legge Premier League-drømmen på is

Den utfordrende hverdagen i Tippeligaen har startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MOLDE (Dagbladet): - Jeg vil aldri flytte fra Kristiansund, pappa.

Det sa Ole Gunnar Solskjærs yngste sønn, Elijah, til sin velkjente far.

Meldingen er klar og tydelig. Meldingen får en omsorgsfull far til å tenke. Meldingen gjør at en av tidenes beste norske fotballspillere ikke lenger søker etter å gjøre en like stor trenerkarriere som spillerkarriere i Premier League.

- Når minstemann ytrer det, betyr det mye for meg. Nå ser jeg for meg at jeg kan bo i Kristiansund resten av livet, forteller Solskjær til Dagbladet.

Han har utrettet mer på fotballbanen enn de aller fleste. Fremfor alt som spiller, men også som trener, eller manager som Solskjær ofte blir kalt - som den eneste i Norge.

Det forteller mye om hans posisjon. Etter at 42-åringen gjorde comeback som Molde-trener på onsdag, har allerede mye positivt skjedd:

LIVSSYN: Ole Gunnar Solskjær, her sammen med sønnen Noah fra 2002, medgir at han kanskje har endret livssyn.
Foto Knut Falch / SCANPIX
LIVSSYN: Ole Gunnar Solskjær, her sammen med sønnen Noah fra 2002, medgir at han kanskje har endret livssyn. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer

• Knut Olav Rindarøy fortalte til Dagbladet at flere av de Molde-spilerne som var usikre på om de ville fortsette i klubben, trolig blir likevel på grunn av Solskjærs comeback.

• Daniel Berg Hestad fortalte til Dagbladet at han vurderer å forlenge karrieren likevel, selv om han egentlig hadde bestemt seg for å legge opp.

• Molde banket Celtic i Europa League og topper sin gruppe suverent. Nå er de på full fart til å gå videre til sluttspillet.

Molde slo Aalesund 2-1 i lokaloppgjøret søndag kveld.

Endret livssyn

Alt dette har skjedd omtrent uten at Solskjær har gjort noe som helst, bare i kraft hans tilstedeværelse.

Den tilstedeværelsen vil være forbeholdt Molde og Kristiansund i en god stund fremover, kanskje endog resten av livet.

- Jeg har forandret meg siden sist jeg var Molde-trener. Sist gang var jeg en ung og ambisiøs Molde-trener som hadde en drøm å komme meg videre til Premier League. Nå har jeg kanskje endret litt livssyn, forteller Solskjær.

- Nå går jeg ikke og drømmer om Premier League lenger. Nå vil jeg gjøre det best mulig i Molde, samtidig som jeg fortsetter det flotte livet jeg har sammen med min familie i Kristiansund, sier Manchester United-legenden.

Har gått i seg selv

Å dra ut i det store utlandet igjen virker veldig usannsynlig slik situasjonen er nå. Derfor hadde ikke matchvinneren fra Champions League-finalen i 1999 store problemer med å takke nei til de tilbudene han har fått det siste året.

Faktisk synes Solskjær at selv Molde er langt nok unna.

- Jeg har gått i meg selv og tenkt: Orker jeg å kjøre den lange turen over fjellet? Det tok på sist, det skal jeg innrømme. Men fotballgleden er så stor at det fristet nok å komme tilbake, forteller 42-åringen.

Den fotballgleden nøt Solskjær mot både Celtic på torsdag og AaFK i går, men det hele gjorde han stort sett fra tribunen.

- Jeg har mye bedre oversikt oppe på tribunen. Jeg må danne meg et bilde av dagens stall, og det gjør jeg best fra tribunen. Det er enklere å analysere derfra, forteller Solskjær.

- Jeg kommer nok til å fortsette med det ut sesongen i hvert fall. Jeg tror ikke min tilstedeværelse på banen har så mye å si. Om jeg roper fra sidelinjen eller for meg selv på tribunen, påvirker nok ikke spillerne, tror 42-åringen.

Lot seg ikke provosere

Hans egen fotballglede gjorde at han ikke lot seg provosere på AaFKs scoring, selv om en AaFK-supporter reiste seg opp og forsøkte å provosere Solskjær med intens jubel foran ansiktet hans.

- Haha, det går fint. Fotball er følelser. Det er slik det skal være, sier Manchester United-legenden.

På Mohamed Elyounoussi seiersmål jublet Solskjær og Mork med en relativt synkron og samstemt «high five». Like etter forlot Moldes manager pressetribunen og tok del i feiringen med fansen.

- Jeg kan jo ikke gå glipp av det. Jubelscenene måtte jeg ha med meg, sier Solskjær og gliser.

Han var trygg på at Molde ville gjøre det bra mot Celtic, men var mer spent mot AaFK.

- Motivasjonen kommer av seg selv i Europa League. Det er Tippeligaen som blir utfordrende, mener han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer