I EN SLAGS RUTE. Martin Ødegaard imponerte på treningene foran Kroatia-kampen. Petter Veland er ekspert på spansk fotball. Han mener at Martin Ødegaard er i en slags rute også på klubblaget i Spania.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
I EN SLAGS RUTE. Martin Ødegaard imponerte på treningene foran Kroatia-kampen. Petter Veland er ekspert på spansk fotball. Han mener at Martin Ødegaard er i en slags rute også på klubblaget i Spania. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

- Søppeljournalistikk om Martin Ødegaard

Ekspertkommentator sier at negativ vinkling er uten realisme.

(Dagbladet): Fire strake tap med Martin Ødegaard inn og ut av laget.

Og seier for Castilla, mens den norske 16-åringen var opptatt med landskamp for Norge får fart på spekulasjonene om suksess eller fiasko for det norske fotballtalentet.

Den spanske sportsavisa AS slo stort opp om en negativ effekt Martin Ødegaard angivelig skulle ha på Castilla.

- Søppeljournalistikk, sier kommentator Petter Veland.

CMore's ekspert på spansk fotball mener at det nå er på høy tid å sette ting litt i perspektiv.

Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen mener at her i Norge blir folk lett for utålmodige når det gjelder framgangen til Martin Ødegaardi Madrid.

Bare to måneder - Martin Ødegaard har bare vært to måneder i Spania. Det virker bare så mye lenger. Ingen i kretsen rundt ham hadde ventet noe annet enn at dette ville ta tid. Selvfølgelig ville det vært det beste om Martin hadde briljert fra første stund og fortsatt med det. Og at presset på ham ville blitt mindre. Men slik er ikke hverdagen blitt, sier Petter Veland til Dagbladet.

Han sier det er forventet at det skal stå noe i spansk presse annenhver dag om Martin Ødegaard.

- Og når han er borte og opptatt med landslaget, hva skal man skrive da? Jo, da tar en journalist for seg statistikken og vinkler en sak negativt. Men det er liten realisme i det, mener Veland.

Spesiell situasjon Ekspertkommentatoren påpeker den spesielle situasjonen det er i et lag som er bindeleddet, eller en slags mellomstasjon mellom juniorlaget og A-laget til Real Madrid.

- Det er ikke det samme fellesskapet og ikke den samme dynamikken og stabiliteten som i et ordinært lag. Alle er der for å vise seg fram for å komme seg opp til det øverste nivået. Det er mye utskiftninger både i kamper og på treningene, forteller Veland.

Blitt bedre - Selvfølgelig skulle det vært optimalt om Martin hadde fått 90 minutter i hver kamp for Castilla. Hadde han briljert, ville han mest sannsynlig også fått det. Men faktum er at det var de første 90 minuttene på flere kamper han fikk mot Kroatia, sier Petter Veland.

Han mener at Martin uansett er blitt en bedre fotballspiller.

- Norske journalister skrev om hvordan Martin Ødegaard imponerte på treningene i Marbella foran landskampen mot Kroatia. Det er åpenbart at han er blitt bedre med å trene med de beste i Real Madrid, mener Veland.

- At han falt litt gjennom mot Kroatia er egentlig helt naturlig. Det ville skjedd med alle 16-åringer, mener ekspertkommentatoren.

- Ditt og datt Petter Veland mener at Martin Ødegaard ble offer for både en norsk og spansk hype. Det ble stilt for store forventninger til et norsk blondt supertalent direkte.

- Han skulle bli tidenes yngste til ditt og datt. Men alle de nærmeste så garantert dette i et lenger perspektiv. Det mener jeg også alle andre nå bør gjøre. Ikke fortsette med å se dette med den samme naive optimismen, sier Petter Veland.

Han understreker at tilbakemeldingene fra Real Madrid-manager Carlo Ancelotti og trener Zinedine Zidane er positive.

- Jeg tror vi er ganske nær det reelle, når vi kan konkludere med at Martin er blitt en bedre fotballspiller etter at han kom til Madrid, men at han heller ikke foreløpig har svart helt til de store forventningene, sier ekspertkommentator Petter Veland.

Morten Pedersen var tidlig ute med en bestemt oppfatning om at det Martin Ødegaard trenger er tid, og at gutten har behov for å bli skjermet.