SIKTET FOR MAKABERT DRAP: Kampsportutøveren Jarrod Wyatt er siktet for å ha tatt livet av sin sparringpartner Taylor Powell på ytterst makabert vis. Foto: Del Norte County Sheriff's Dept
SIKTET FOR MAKABERT DRAP: Kampsportutøveren Jarrod Wyatt er siktet for å ha tatt livet av sin sparringpartner Taylor Powell på ytterst makabert vis. Foto: Del Norte County Sheriff's DeptVis mer

Soppruset kampsportutøver rev ut hjertet på sparringpartneren

- Han var besatt av satan, sier drapsmannen om offeret.

||| (Dagbladet): Detaljene fra rettsforhandlingene i en makaber drapssak i California, ryster det amerikanske kampsportmiljøet.

På tiltalebenken står Jarrod Wyatt, en 26 år gammel utøver av såkalt mixed martial arts (MMA), tiltalt for å ha drept sin 21 år gamle sparringpartner og kamerat Taylor Powell.

Vitneutsagn om hvilke scener som utspilte seg i et bolighus i Klamath i Nord-California den 21. mars i år fra de som var til stede, er egnet til å ta nattesøvnen fra mange.

Rev ut hjertet
Ifølge lokalavisen Times-Standard, som følger saken, skal Wyatt og de han var sammen med drapsnatten ha inntatt psilocybinsopper, såkalte «magic mushrooms», som kan føre til kraftige hallusinasjoner.

For Wyatt og Powells del skal dette ha ledet til en innbilning om at jordas undergang var i ferd med å finne sted og at det pågikk en kamp mellom Gud og Satan.

Wyatt fikk det angivelig for seg at djevelen hadde tatt bolig i Powell, og at det var hans oppgave å drive ham ut.

Powell ble siden funnet av politiet i Del Norte County med et 45 centimeter hull i brystet. Hjertet var revet ut, tungen skåret av og store deler av ansiktet borte. Ifølge rapportene blødde Powell i hjel etter at hjertet ble fjernet.

Ville stilne djevelen
Polititjenestemannen Elwood Lee var den som rykket ut til åstedet, og ifølge Elwood skal Wyatt ha sagt til ham at Powell var «besatt av Satan».

Elwood forteller videre at Wyatt hadde brent de avrevne kroppsdelene til Powell i en vedovn i den tro at offeret fortsatt var i live.

Jarrod Wyatt har erklært seg ikke skyldig i anklager om mord og tortur. Wyatts forsvarer mener klienten ikke hadde kontroll over sine egne handlinger på grunn av den psykotiske reaksjonen på stoffene han hadde inntett.

- Klienten min forsøkte å stilne djevelen, sier James Fallman, ifølge CBS.

Wyatt var i startfasen av sin MMA-karriere, og gjennomførte sin første proff-kamp i januar.