Sør-Afrika har mistet sin tredje idrettsprofil på fem dager

Bokser døde av skader.

TREDJE DØDSFALL: Sportsministeren i Sør-Afrika, Fikile Mbalula (t.v), har mistet tre profiler på fem dager. Her fra pressekonferansen etter at landet mistet landslagskeeper Senzo Meyiwa. Foto: AFP PHOTO / MUJAHID SAFODIEN / NTB Scanpix
TREDJE DØDSFALL: Sportsministeren i Sør-Afrika, Fikile Mbalula (t.v), har mistet tre profiler på fem dager. Her fra pressekonferansen etter at landet mistet landslagskeeper Senzo Meyiwa. Foto: AFP PHOTO / MUJAHID SAFODIEN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har ikke vært noen god uke for sportsmiljøet i Sør-Afrika.

Fredag kom beskjeden om at landet hadde mistet sin tidligere verdensmester på 800-meter og sølvvinner på samme distanse. Mbulaeni Mulaudzi omkom  i en bilulykke, og ble 34 år gammel.

Søndag ble landet rammet av sorg da det ble kjent at landslagskeeper og kaptein, Senzo Meyiwa, var blitt skutt og drept. Jakten etter de to mennene som brøt seg inn i et hus og skjøt 27-åringen da han forsøkte å beskytte kjæresten, pågår fortsatt.

Politiet har utlovd en dusør på rundt 150 000 kroner for informasjon som kan oppklare drapssaken.

I dag kom beskjeden om at bokseren Phindile Mwelase har dødd av skadene hun pådro seg under en boksekamp 10. oktober. 31-åringen har ligget i koma med hjerneblødning etter at hun ble knocket ut i ringen av motstander Liz Butler.

Det var 31-åringens femte kamp som profesjonell.

- Sportsminister Fikile Mbalula har fått beskjeden om at nok et lovende idrettstalent har dødd, skriver departementet i en pressemelding, ifølge sør-afrikanske The Star.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer