Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sør-Afrikas øverste domstol avviser Pistorius-anke

Kan får 15 år i fengsel.

AVVIST: Sør-Afrikas forfatningsdomstol forkaster Oscar Pistorius' ankebegjæring etter drapsdommen han fikk for å ha skutt og drept sin kjæreste i 2013.
Foto: AFP / POOL / SIPHIWE SIBEKO
AVVIST: Sør-Afrikas forfatningsdomstol forkaster Oscar Pistorius' ankebegjæring etter drapsdommen han fikk for å ha skutt og drept sin kjæreste i 2013. Foto: AFP / POOL / SIPHIWE SIBEKO Vis mer

Sør-Afrikas forfatningsdomstol forkaster Oscar Pistorius' ankebegjæring etter drapsdommen han fikk for å ha skutt og drept sin kjæreste i 2013.

- Domstolen avviste ankebegjæringen fordi det ikke finnes noen utsikter til suksess, sier talsmann Luvuyo Mfaku i den nasjonale påtalemyndigheten torsdag ettermiddag.

Sør-Afrikas høyesterett kjente den kjente friidrettsstjernen skyldig i forsettlig drap på Reeva Steenkamp i desember i fjor. Det var en skjerpelse av dommen han fikk ved forrige rettsbehandling, da Pistorius ble dømt til fem års fengsel for uaktsomt drap.

Kan få 15 år Paralympics-stjernen har vært løslatt mot kausjon i påvente av straffeutmålingen fra sørafrikansk høyesterett. Pistorius' advokater ville anke kjennelsen og argumenterte for at domstolen hadde handlet i strid med grunnloven. 29-åringen risikerer nå en minimumsstraff på 15 års fengsel.

Pistorius har forklart at han trodde kjæresten Steenkamp var en innbruddstyv da han skjøt henne gjennom badedøren i 2013. Straffutmålingen skjer i en høring 18. april.

Flere rettsrunder 29 år Pistorius har amputert begge beina og vunnet seks gullmedaljer i sprint i Paralympics. Han fikk kallenavnet Blade Runner på grunn av skinnene han bruker i stedet for sine amputerte bein. Han ble verdensberømt da han klarte å konkurrere på lik linje med verdensstjerner under London-OL i 2012.

Etter pågripelsen i 2013 ble han tiltalt for overlagt drap, og deretter dømt for uaktsomt drap etter en sju måneder lang rettssak. Påtalemyndigheten anket både kjennelsen og dommen i saken, og høyesteretts kjennelse kom altså i desember i fjor.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram