Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea åpner for VM-samarbeid med Nord-Korea

Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia.

VIL ARRANGERE VM I 2030: Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia. Foto: Bae Jae-man/Yonhap/AP
VIL ARRANGERE VM I 2030: Sør-Koreas liberale president foreslår at landet kan arrangere fotball-VM i 2030 sammen med Nord-Korea og andre land i Nordøst-Asia. Foto: Bae Jae-man/Yonhap/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moon Jae-in, som overtok som president i mai, kom med forslaget i et møte med FIFA-president Gianni Infantino mandag. Han forklarte at målet er å skape fred i regionen.

Situasjonen mellom landene er blitt mer og mer spent som følge av Nord-Koreas stadige rakettester. Moon ønsker å styrke båndene til naboen i nord og håper idretten kan bidra til dette.

Nord-Korea deltok ikke i vinter-OL i Seoul i 1988 og kvalifiserte seg ikke til fotball-VM i Sør-Korea og Japan i 2002. Moons håper likevel at landet vil sende en tropp til OL i sørkoreanske Pyeongchang neste år.

Infantino skal ha lovet at han vil ta opp VM-spørsmålet når han møter Kinas president Xi Jinping senere i uken. Kina skal være interessert i holde VM i 2030, og det er også ventet en fellessøknad fra Uruguay og Argentina.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!