Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sør Korea - Sverige i VM

Sør-Korea kjørte nummertriks på Sverige. - De ser ikke forskjell på asiater

Den sørkoreanske landslagssjefen innrømmer metoder brukt for å sette Sverige og andre motstandere ut av spill.

LURING: Landslagssjef Shin Tae-yong har tenkt godt gjennom forberedelsene til VM. AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
LURING: Landslagssjef Shin Tae-yong har tenkt godt gjennom forberedelsene til VM. AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF Vis mer

Mandag starter VM for Sverige, og Sør Korea er første møte i gruppespillet. Det er vanlig at de fleste landslag benytter seg av små knep for å prøve å narre motstanderlaget i forkant av kamper.

Sør Korea har dratt det enda lenger. Den sørkoreanske landslagssjefen har nå innrømmet at spillere har byttet drakter på trening og i treningskampene i forkant av VM, utelukkende for å forvirre Sverige.

- Vi bruker denne taktikken fordi vi vet at europeere har vanskeligheter med å skille asiatisk utseende, sier Shin Tae-yong.

15 ulike draktnummer

Søndag meldte svenske Aftonbladet at Sør Korea gjør alt for lure svenskene før åpningskampen i VM. Den svenske speideren Lasse Jacobsson forteller at han fikk problemer med å kartlegge det asiatiske laget.

- Jeg har aldri vært med på noe liknende. Det er helt ubegripelig, jeg kjenner jo igjen spillerne likevel, sier Jacobsson til Aftonbladet.

Samme avis forteller nå at Sør Korea har brukt femten ulike draktnummer på sine fire nøkkelspillere, Son Heung-min, Ki Sung-yueng, Hwang Hee-chan og Lee Jae-sung.

- Vi endret draktnumrene av og til, ettersom vi ikke ville røpe alt for motstanderne våre. De mest kjente spillerne kjenner nok de svenske landslagslederne igjen, men resten er det nok veldig vanskelig å skille mellom, sier den sørkoreanske landslagssjefen.

Flere triks

Det er ikke det eneste trikset Sør-Korea har brukt i forberedelsene til VM. Ifølge Aftonbladet valgte Sør Korea treningsbasen sin i St. Petersburg, rett og slett fordi den er «spionsikker». Det finnes ingen høye bygninger i nærheten.

- Vi kan trene uten innsyn der, sa talsmann Cho Jun-heon.

I tillegg har Sør Korea innhentet så mye informasjon om svenskene som overhodet mulig. Til og med saker om privatlivet er viktig.

- Vi tilegner oss så mye fakta som mulig, til og med informasjon om privatlivet. Spillere våre vil bli informert om det seinere, sa Shin Tae-yong tidligere i år.

Sør Korea har også spilt med fem ulike formasjoner de siste seks kampene for å forvirre motstanderne mest mulig.

Da laget møtte Senegal i siste kamp før VM, var dørene stengt. Ingen var velkomne og vakter patruljerte rundt arenaen mens kampen pågikk.

- Jeg skjønner ikke hva Shin Tae-yong prøver å holde hemmelig, egentlig, sier Jacobsson.

Spionerer på hverandre

Sverige og Sør-Korea har allerede havnet i konflikt før kampstart. Begge lag har anklaget hverandre for å speide på motstandernes stengte treninger.

- Jeg tror alle landslagssjefer føler at motstanderne spionerer på dem. Vi gjør alt for å vinne kamper og få vite så mye som mulig om det andre laget, sier Tae-yong.

Speideren Jacobsson ble oppdaget da han så på en avstengt trening i Østerrike.

- Vi fikk vite at det var en svensk speider som så på treningen vår, men det er en del av jobben, fortsetter landslagssjefen.

Da Shin Tae-yong fikk vite hvor enkelt det var å se treningene til Sverige på VM-basen i Gelendzjik, oppfordret han sørkoreanere til å fotografere eller filme treningen og sende materialet til ham.

Landslagssjefen avslutter med et stikk til Sverige.

- Dere får vente i spenning for å se hvem som starter for oss. Jeg kan fortelle akkurat hvilke spillere som starter for Sverige. Det kan ikke de gjøre med mitt lag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media