Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sør-Korea misset på alt i straffekonken

Vill jubel snudd til depresjon på få minutter.

ER DET MULIG?: Resignerte Sør-Korea-spillere så den ene lagkameraten etter den andre feile fra straffemerket. Foto:  REUTERS/Jo Yong-Hak
ER DET MULIG?: Resignerte Sør-Korea-spillere så den ene lagkameraten etter den andre feile fra straffemerket. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak Vis mer

Japan - Sør-Korea 2-2 e.e.o, 2-5 etter straffer

(Dagbladet): Japan gråt sine modige tårer da de røk ut på straffekonk under fjorårets VM-sluttspill, i 16-delsfinalen mot Paraguay.

Kanskje ble de vonde minnene derfra jaget på dør i ettermiddagens semifinale mot Sør-Korea i Asiamesterskapet.

Kampen måtte i hvert fall avgjøres fra ellevemeteren etter at Sør-Koreas midtstopper Hwang Jae-Won utliknet med bare fem sekunder igjen av ekstraomgangene. Rødtrøyene jublet som om de hadde vunnet kampen, men gleden ble av det kortvarige slaget.

TIL FINALEN: Japan ristet av seg kalddusjen på tampen av ekstraomgangene, og var overlegent best i straffekonken. Foto:  (AP Photo/Osama Faisal)
TIL FINALEN: Japan ristet av seg kalddusjen på tampen av ekstraomgangene, og var overlegent best i straffekonken. Foto: (AP Photo/Osama Faisal) Vis mer

For i straffekonken hadde Japan de sterkeste nervene og de beste straffeskytterne.

Keisuke Honda - mannen som imponerte stort i VM - rettet opp straffemissen fra ekstraomgangene da han som første straffeskytter feide ballen utakbart opp i nettaket.

Sør-Korea så derimot ut til å være fullstendig paralyserte fra ellevemeteren:

Først misset Ja-Cheol Koo, så gjorde Yong-Rae Lee det samme før Jeong-Ho Hong satte koreanernes tredje forsøk noen centimeter utenfor stolpen.

BOM: Eiji Kawashima redder fra  Koo Jo Cheol. Foto:  (AP Photo/Kin Cheung)
BOM: Eiji Kawashima redder fra Koo Jo Cheol. Foto: (AP Photo/Kin Cheung) Vis mer

Dermed spilte det ingen rolle at Yuto Nagatomo skjøt høyt over for Japan - lagkompis Yasuyuki Konno avgjorde det hele med en kald og sikker fjerdestraffe.

Dermed er Japan klare for nok en finale i Asiamesterskapet, der de møter Tim Cahill og Australia.

Bittert for Sør-Korea, som åpnet semifinalen best:

Ki Sung-Yueng sørget for 1-0-ledelse da kampen var 23 minutter gammel - av alle ting på straffespark - etter at Ji Sung Park ble dyttet i bakken inne i feltet.

BOM: Eiji Kawashima redder fra  Lee Yong Rae Foto:  (AP Photo/Kin Cheung)
BOM: Eiji Kawashima redder fra Lee Yong Rae Foto: (AP Photo/Kin Cheung) Vis mer

Japan slo tilbake med en lekker utlikning 13 minutter seinere: Etter fine kombinasjoner endte ballen ute hos Yuto Nagatomo på venstresida, som la pasningen på lissa til Ryoichi Maeda. Og 1-1 var et faktum.

Flere mål ble det ikke i ordinær tid, men bare fire minutter ut i ekstraomgangene var Japan i ledelsen.

Shinji Okazaki jaget stikkeren fra Honda, men midtstopper Hwang Jae-Won stilte seg kynisk i veien omtrent akkurat på 16-meterstreken. Det kunne se ut som en obstruksjon, og dermed indirekte frispark, men dommeren pekte mot straffemerket.

Skuddet satte Honda rett på keeper, men han ble reddet av Hajime Hosogai, som satte returen opp i nettaket.

DEPPER: All mulig grunn til å deppe etter tre av tre straffemiss. Foto:  REUTERS/Jo Yong-Hak
DEPPER: All mulig grunn til å deppe etter tre av tre straffemiss. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak Vis mer

Kalddusjen var enorm for Japan da Hwang Jae-Won utliknet med sekunder igjen å spille - men de greide altså å riste av seg skuffelsen i tide til straffekonken.

- Det var en tøff kamp, en veldig tøff kamp. Sør-Korea er et svært velorganisert lag, og det gjør meg lykkelig at vi greide å slå dem, sa Japans italienske landslagssjef Alberto Zaccheroni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling