Sør-Korea misset på alt i straffekonken

Vill jubel snudd til depresjon på få minutter.

ER DET MULIG?: Resignerte Sør-Korea-spillere så den ene lagkameraten etter den andre feile fra straffemerket. Foto:  REUTERS/Jo Yong-Hak
ER DET MULIG?: Resignerte Sør-Korea-spillere så den ene lagkameraten etter den andre feile fra straffemerket. Foto: REUTERS/Jo Yong-Hak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Japan - Sør-Korea 2-2 e.e.o, 2-5 etter straffer

(Dagbladet): Japan gråt sine modige tårer da de røk ut på straffekonk under fjorårets VM-sluttspill, i 16-delsfinalen mot Paraguay.

Kanskje ble de vonde minnene derfra jaget på dør i ettermiddagens semifinale mot Sør-Korea i Asiamesterskapet.

Kampen måtte i hvert fall avgjøres fra ellevemeteren etter at Sør-Koreas midtstopper Hwang Jae-Won utliknet med bare fem sekunder igjen av ekstraomgangene. Rødtrøyene jublet som om de hadde vunnet kampen, men gleden ble av det kortvarige slaget.

For i straffekonken hadde Japan de sterkeste nervene og de beste straffeskytterne.

Keisuke Honda - mannen som imponerte stort i VM - rettet opp straffemissen fra ekstraomgangene da han som første straffeskytter feide ballen utakbart opp i nettaket.

Sør-Korea så derimot ut til å være fullstendig paralyserte fra ellevemeteren:

Først misset Ja-Cheol Koo, så gjorde Yong-Rae Lee det samme før Jeong-Ho Hong satte koreanernes tredje forsøk noen centimeter utenfor stolpen.

Dermed spilte det ingen rolle at Yuto Nagatomo skjøt høyt over for Japan - lagkompis Yasuyuki Konno avgjorde det hele med en kald og sikker fjerdestraffe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer