SNYTT FOR GULL?: Adelina Sotnikova (t.h.) kunne juble for seier i Sotsji, men kanskje var det Kim Yu-na (t.v.) som fortjente gullet? Det mener i alle fall Sør-Korea. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
SNYTT FOR GULL?: Adelina Sotnikova (t.h.) kunne juble for seier i Sotsji, men kanskje var det Kim Yu-na (t.v.) som fortjente gullet? Det mener i alle fall Sør-Korea. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB ScanpixVis mer

Sør-Korea sender inn offisiell klage etter påstander om hjemmedømming i Sotsji

Mener Kim Yu-na fortjente gull.

Sør-Koreas olympiske komité sender en offisiell klage til Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) etter at Kim Yu-na måtte nøye seg med sølv i Sotsji-OL.

OL-komiteen og det sørkoreanske skøyteforbundet ber ISUs disiplinærkomité granske sammensetningen av dommerpanelet under kvinnenes kunstløpkonkurranse i OL.

Kim leverte et strålende friløp, men måtte likevel se seg slått av det russiske hjemmehåpet Adelina Sotnikova.

23-åringen har sagt at hun har lagt OL bak seg, men mange sørkoreanere mener hun skulle hatt gullet. To millioner fans har signert en underskriftskampanje for å få resultatene vurdert på nytt. Det har ført til at Sør-Koreas olympiske komité klager inn resultatet på grunn av det den hevder er «urettferdig» dømming.

- Vi har vært forsiktige fordi anken eller klagen vår kan skade forholdet vårt til ISU og internasjonale kunstløpdommere eller føre til ulempe for våre utøvere i internasjonale konkurranser, heter det i en uttalelse.

(NTB)