Sør-Koreas protest avvist

Norge videre til OL-finalen i håndball.

(Dagbladet.no): Disiplinærutvalget i det internasjonale håndballforbundet har i kveld behandlet Sør-Koreas protest etter Gro Hammersengs høyst kontroversielle og dramatiske scoring som ble direkte avgjørende for utfallet av dagens OL-semifinale.

- Protesten er avvist fordi situasjonen i siste sekund var en faktisk avgjørelse. Resultatet av kampen er bekreftet av disiplinærkommisjonen, heter det på IHF sine sider.

Sør-Korea ønsket at målet skulle annuleres, og at det dermed skulle spilles ekstraomganger.

Likevel er ikke alt håp ute for koreansk medhold. Det åpnes nemlig for å påanke avgjørelsen inntil to timer etter at den har blitt forkynt. En eventuell anke behandles av en oppnevnt jury.

Mye skal imidlertid gå galt om Norge ikke spiller finale mot Russland på søndag, og Gro Hammerseng hadde et godt håp om at protesten ikke kom til å bli tatt til følge da Dagbladet.no pratet med landslagskapteinen tidligere i kveld.

- Innerst inne tenker jeg bare at de ikke kan gjøre noe annet enn å lå oss spille finalen, sa Hammerseng.

TELLENDE RESULTAT: Gro Hammersengs scoring i sluttsekundene er godkjent disiplinærutvalget i det internasjonale håndballforbundet, men Sør-Korea har fortsatt én ankemulighet igjen. (Journ.anm.: Bildet er av en scoring tidligere i omgangen.) Foto: Heiko Junge/Scanpix
TELLENDE RESULTAT: Gro Hammersengs scoring i sluttsekundene er godkjent disiplinærutvalget i det internasjonale håndballforbundet, men Sør-Korea har fortsatt én ankemulighet igjen. (Journ.anm.: Bildet er av en scoring tidligere i omgangen.) Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer
Sør-Koreas protest avvist