BANK: Tore Reginiussen klarer ikke å forhindre at Kim Hyun-sung scorer 2-0 før første omgang er halvspilt. Foto: Pornchai Kittiwongsakul, AFP/Scanpix
BANK: Tore Reginiussen klarer ikke å forhindre at Kim Hyun-sung scorer 2-0 før første omgang er halvspilt. Foto: Pornchai Kittiwongsakul, AFP/ScanpixVis mer

Sør-Koreas U23-lag knuste Drillos unge Norge

Tangering av Drillos dårligste landskampresultat.

Sør-Korea U23 - Norge 3-0.

Et slitent norsk lag ble skuffende lett bytte for Sør-Korea i kampen om turneringsseieren i King's Cup. To raske mål snaut halvveis i første omgang banet vei for koreanernes 3-0-seier.

Diskusjonen om hvem som skulle motta pokalen på vegne av det norske laget ble dermed rent akademisk. Fortsatt har Egil «Drillo» Olsen tross sin enestående statistikk som landslagssjef aldri vunnet en turnering med landslaget, slik både Åge Hareide, Nils Johan Semb og Ingvar Stadheim opplevde å gjøre.

Norge måtte slå Sør-Korea for å få pokalen med seg hjem, men var ikke i nærheten. To kamper og sju treninger i temperaturer langt oppe på 30-tallet kostet mer enn de norske kanskje håpet. Lørdag var det som om de norske beina løp i vann, og koreanerne pilte forbi på vei mot sjanser og mål.

Manglet aggressivitet Kim Bo-kyung, Kim Hyun-sung og Seo Jung-jin scoret hvert sitt mål og ga Norge en stor skuffelse som avslutning på et ellers utbytterikt opphold.

Faresignalene var der helt fra start. Selv om Norge lå kompakt i leddene, var det ingen som greide å komme oppi motspillerne og vinne ballen. Sør-Korea fikk trille ball i minutter av gangen, og Norge manglet helt aggressivitet i presset. Første gang det ble satt fart forover, ble det farlig. Espen Bugge Pettersen fikk en hånd på skuddet fra Kim Bo-kyung, som deretter trillet i stolpen.

LEDERMÅLET: Kim Bo-kyung gjorde 1-0 fra straffemerket. Foto: Pornchai Kittiwongsakul, AFP/Scanpix
LEDERMÅLET: Kim Bo-kyung gjorde 1-0 fra straffemerket. Foto: Pornchai Kittiwongsakul, AFP/Scanpix Vis mer

Norge fikk rom å angripe i, og da Mostafa Abdellaoue ble spilt gjennom etter innlegg fra Markus Henriksen og stikker fra Tarik Elyounoussi, så det ut som det kunne bli norsk moro på Rajamangala stadion likevel. Keeper rykket raskt ut og blokkerte skuddet.

Fort gjort Ruben Yttergård Jenssen og Magnus Lekven byttet tidlig posisjon, men det ble ikke skikk på det norske presset. I det 17. minutt var ballen i mål første gang etter et hjørnespark, men dommeren hadde allerede blåst straffe for Tore Reginiussens dytt. Dermed måtte Sør-Korea vente noen sekunder før Kim Bo-kyung gjorde 1-0.

Gang på gang mistet Norge ballen med enkle pasningsfeil mens laget var på vei framover, og koreanerne kontret villig. Selv Markus Henriksen, som var så god i de to første kampene, hadde flere stygge balltap.

I det 21. minutt var det Vegard Forrens tur, og kontringen endte med at Kim Hyun-sung ble spilt fram i feltet. Med Reginiussen på skulderen scoret han med et diagonalskudd. Dermed var det meste gjort i kampen om turneringsseieren.

Drillo fortsatte å justere i laget. Mos gikk ut på kant og Valon Berisha opp på topp, og i slutten av omgangen skapte Norge et par store muligheter. Først gikk et frispark forbi flere norske i målgården, deretter presset Berisha keeper til å gi en retur, men Elyounoussis skudd ble blokkert.

Revansj Ved pause byttet Norge fire mann og la om til 4-4-1-1 med Berisha bak Alexander Søderlund, men det hjalp ikke. Norge kom ikke til flere sjanser, og i det 59. minutt la Seo Jung-jin på til 3-0. Han rundet Steffen Hagen, som nettopp var kommet inn, og plasserte ballen i motsatt kryss.

Et sørkoreansk treff i tverrliggeren på overtid kunne gjort dagen enda svartere for Norge, men det ble med tremålstap, tangering av det største tapet under Drillo.

14 norske spillere fikk sin landslagsdebut i løpet av uken, på landslagets første vintertur med hjemlige spillere siden 2006. Spillere som Tarik Elyounoussi, Markus Henriksen og Even Hovland rakk å vise kvaliteter som gjør dem aktuelle også når Drillo velger blant alle de beste.

Mange andre, og særlig de mange ungguttene i en tropp med sju mann født på 1990-tallet, fikk et lærerikt første møte med et lag der de om noen år kan bli viktige brikker. Etter lørdagens kamp vil nok mange se fram til neste sjanse med en viss revansjlyst.

(NTB)