Sørafrikanere bekymret over finanskrisen

Fotball-VM ti ganger dyrere enn planlagt.

Arrangøren av fotball-VM i Sør-Afrika avventer virkningen av finanskrisen, men sørafrikanere frykter de ikke vil få råd til å overvære mesterskapet.

Sør-Afrikas regjering har til nå måttet ut med 136 millioner dollar ekstra på grunn av økende priser. Dermed er den totale prisen nå ti ganger så stor som planlagt.

Den sørafrikanske valutaen rand har falt med 30 prosent mot dollaren den siste tiden, og mens USA og Europa glir inn i resesjon er fansen i Sør-Afrika redde for å ikke ha råd til å kjøpe billetter til mesterskapet.

Danny Jordaan, som leder VMs arrangørkomité, sier arrangøren foreløpig må «vente og se», men at han håper tidene vil bedre seg.

- Og selv om man får færre dollar i lommene sine, så vil de dollarene kunne kjøpe flere rand. Så kanskje folk likevel tar turen fordi Sør-Afrika blir billigere, sier han.

NTB

BEKYMRET: Jerome Valcke er bekymret for finanskrisens påvirkning på fotball-VM i 2012. Her fra trekningen av Confederations Cup i Johannesburg. Foto: SCANPIX
BEKYMRET: Jerome Valcke er bekymret for finanskrisens påvirkning på fotball-VM i 2012. Her fra trekningen av Confederations Cup i Johannesburg. Foto: SCANPIX Vis mer