<strong>FORBYS:</strong> Selv om vuvzelaen var en vinner blant det sørafrikanske fotballpublikummet, er den ikke like populær blant rugbyfolket. Når «Springboks» møter «All Blacks» til landskamp på Soccer City.Foto: SCANPIXs
FORBYS: Selv om vuvzelaen var en vinner blant det sørafrikanske fotballpublikummet, er den ikke like populær blant rugbyfolket. Når «Springboks» møter «All Blacks» til landskamp på Soccer City.Foto: SCANPIXs Vis mer

Sørafrikansk rugby forbyr vuvuzelaen

Ingen plasthorn på Soccer City når «Springboks» møter «All Blacks».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Mens rugbysporten har gjeninntatt sin rolle i Sør-Afrika, gjør idrettslederne hva de kan for å nekte vuvuzelaen plass.

Plasttrompeten ble selve symbolet på VM i fotball, men det støyende instrumentet er ikke like populært i rugbyleiren i landet. De forbyr vuvuzelaen.

Sør-Afrika møter New Zealand 21. august. Kampens spilles i Soccer City, der vuvuzelaen har vært overdøvende den siste måneden.

- Vi har undersøkt dette litt og tilbakemeldingene fra spillerne og kampledere, er at det blir veldig vanskelig å kommunisere med vuvuzelalyden, sier Kevin de Klerk, president i den lokale rugbyforeningen.

- Jeg vet det finnes mange følelser knyttet til dette. Men det er ikke en personlig sak, det er bare hvor vi står nå, sier han.

Også rundt om i de andre rugbyforeningene blir det stadig flere forbud mot vuvuzelaen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer