FORBYS: Selv om vuvzelaen var en vinner blant det sørafrikanske fotballpublikummet, er den ikke like populær blant rugbyfolket. Når «Springboks» møter «All Blacks» til landskamp på Soccer City.Foto: SCANPIXs
FORBYS: Selv om vuvzelaen var en vinner blant det sørafrikanske fotballpublikummet, er den ikke like populær blant rugbyfolket. Når «Springboks» møter «All Blacks» til landskamp på Soccer City.Foto: SCANPIXsVis mer

Sørafrikansk rugby forbyr vuvuzelaen

Ingen plasthorn på Soccer City når «Springboks» møter «All Blacks».

|||Mens rugbysporten har gjeninntatt sin rolle i Sør-Afrika, gjør idrettslederne hva de kan for å nekte vuvuzelaen plass.

Plasttrompeten ble selve symbolet på VM i fotball, men det støyende instrumentet er ikke like populært i rugbyleiren i landet. De forbyr vuvuzelaen.

Sør-Afrika møter New Zealand 21. august. Kampens spilles i Soccer City, der vuvuzelaen har vært overdøvende den siste måneden.

- Vi har undersøkt dette litt og tilbakemeldingene fra spillerne og kampledere, er at det blir veldig vanskelig å kommunisere med vuvuzelalyden, sier Kevin de Klerk, president i den lokale rugbyforeningen.

- Jeg vet det finnes mange følelser knyttet til dette. Men det er ikke en personlig sak, det er bare hvor vi står nå, sier han.

Også rundt om i de andre rugbyforeningene blir det stadig flere forbud mot vuvuzelaen.

(NTB)