Sørafrikansk toppsyklist døde i trafikkulykke

Carla Swart (23) ble påkjørt av lastebil.

MISTET SYKKELCOMPUTEREN: Carla Swart mistet sykkelkomputeren under trening. Da hun snudde, kom hun rett inn i kjørebanen til en møtende lastebil. Foto: HTC-Highroad
MISTET SYKKELCOMPUTEREN: Carla Swart mistet sykkelkomputeren under trening. Da hun snudde, kom hun rett inn i kjørebanen til en møtende lastebil. Foto: HTC-HighroadVis mer

(Dagbladet): Den sørafrikanske syklisten Carla Swart (23) ble påkjørt av en lastebil under trening i hjemlandet i dag, og døde kort tid etter av skadene, skriver Cyclingnews.

Swart ble nummer ti i kvinnenes landeveisritt under sykkel-VM i Geelong i Australia i oktober og nummer åtte i Samveldelekene. Hun var nettopp blitt hentet til HTC-Highroad, og var på sin første treningsleir med laget i California tidligere denne måneden.

Det sørafrikanske landslagets manager Barry Austin var til stede da ulykken inntraff, og forteller til nyhetsbyrået Sapa at Swart mistet sykkelcomputeren, og snudde inn foran lastebilen.

- Jeg kunne se hvordan sjåføren bremset så hardt han kunne. Han svingte til og med til høyre for å unngå å kollidere med Swart, men til ingen nytte. Bilen traff rett på og slynget henne opp i luften, forteller Austin.

Swart døde før hun kom til sykehuset.

HTC-Highroad har lagt ut en kort melding på lagets nettside:

«Carla, på så kort tid ble du en del av vår familie og du berørte oss alle med din levende personlighet og ditt konstante smil. Du smittet oss med livslysten din, og vi vil for alltid ha deg i hjertene våre. Tankene våre går til Carlas familie og kjære.»