Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Søramerikansk oppladning for Jansrud og Svindal

Reiser til Chile mens resten av landslaget er på New Zealand.

GÅR EGNE VEIER: Mens resten av landslagsløperne skal kjøre ski på New Zealand, legger Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud sesongoppkjøringen til Chile.Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
GÅR EGNE VEIER: Mens resten av landslagsløperne skal kjøre ski på New Zealand, legger Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud sesongoppkjøringen til Chile.Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer

Mens de andre guttene på verdenscuplaget lader opp til ny sesong på New Zealand, legger toppalpinistene Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud deler av oppkjøringen til Argentina og Chile.

Opprinnelig skulle både Svindal og Jansrud vært på New Zealand og trent på ski i disse dager, men forholdene er ikke de beste «down under». Dermed dro landslaget samlet til sveitsiske Sas Fee nylig, der hele gjengen fikk en uke på ski med både slalåm- og storslalåmtrening.

Fram til i begynnelsen av september skal Norges to beste alpinister trene barmark, mens de andre verdenscupguttene reiser til New Zealand 18. august. Der skal forholdene ha bedret seg.

- Opprinnelig ville vi reise samlet, men har valgt å splitte både løper- og trenerteamet i høst. Det er blitt mye logistikk og styr for å få dette til, men treningsoppholdet til Kjetil og Aksel i Chile er viktig. Vi ønsket ikke å droppe denne samlingen ettersom disse dagene med blant annet fartstrening er viktige, sier landslagstrener Håvard Tjørhom, som forteller at de også har fått til et slalåm- og storslalåmopplegg for Svindal og Jansrud i Argentina i september.

Tjørhom tror særlig Kjetil Jansrud kan dra nytte av endringene i sesongoppkjøringen.

- Det har gått litt langsomt med Kjetil i sommer på grunn av ryggproblemer, men nå peker alle piler oppover for ham. I august blir det gunstig for Kjetil å få lagt inn en periode med barmark, slik at han får tatt igjen litt av det tapte. Han trenger å bygge opp styrke og utholdenhet enda mer. I august får han trent knallbra barmark, før han får en måned på ski i september. Dermed skal han være bra rustet til sesongstarten om han holder seg både skade- og sykdomsfri, sier Tjørhom.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media