Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sordo glemte sikkerhetsbeltet i Rally Japan

Solberg tjener på disk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kronos-fører Dani Sordo mister sin sjuendeplass i Rally Japan i helga. Årsak: Spanjolen og kartleser Marc Marti glemte å spenne på seg sikkerhetsbeltene ordentlig på den aller siste prøven

Og det er hans egen feil at det ble oppdaget, skriver WRC.com.

Forglemmelsen skjedde da Sordo ble nødt til å stoppe, ettersom Luiz Perez Companc mistet et hjul, kjørte av og blokkerte veien. Kronos-teamet kom like bak og tapte minst ett minutt.

Ergerlig, fordi det også sørget for at Sordo mistet sjetteplassen i rallyet. Derfor klaget han til WRC-ledelsen.

Løpsledelsen sjekket videotapen fra Sordos bil for å få bekreftet tidstapet. De så ikke bare at Sordo bremse kraftig, de oppdaget også at både Sordo og Marti ikke festet beltene igjen som de skulle.

Et klart sikkerhetsbrudd som automatisk førte til disk. Dermed mistet Sordo sjuendeplassen, den gikk i stedet til Petter Solberg.

Nordmannen hadde store bremseproblemer i helga og kjørte i mål nesten 12 minutter etter Sebastien Loeb.

- Vi ble nødt til å se på de andre kjempe om seieren. Jeg skulle ønske jeg var med. Jeg kan nesten ikke vente med å få lov til å kjempe i toppen igjen. Men nå har vi problemer, og vi må jobbe sammen for å finne en løsning, sier Petter til Subarus hjemmeside.

MAGER TRØST: Petter Solberg er skuffet over Subaru-problemene, og gleder seg neppe stort over at det ble 7. i stedet for 8. plass.
FORT OG GALT: Flere ulykker i WRC-sirkuset gjør arrangørene slår hardt med på Dani Sordos glipp i Japan.